Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 706 kJ / 886 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 114,36 g |
| Tuky | 24,22 g |
| Vláknina | 13,45 g |
| Cholesterol | 358 mg |
| Sodík | 342 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 32,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou plec nakrájíme na kostky (asi 3 x 3 cm).
Krok 2: V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zlatova, pak přidáme kostky masa, zamícháme, osolíme opepříme, vsypeme mletou papriku a kari, necháme provonět a zalijeme horkou vodou asi do 2/3 výšky masa.
Krok 3: Dusíme do poloměkka, pak jemně zahustíme moukou rozmíchanou s vodou (nesmí být husté! Spíš jako šťávička.), necháme asi 10 min. provařit, pak přidáme nakrájenou zeleninu a ještě asi 10 min. vaříme (maso nesmí být rozvařené a zelenina příliš měkká - bude se ještě tepelně upravovat).
Krok 4: Rýži orestujeme na oleji, zalijeme trochu horkou vodou, osolíme a za občasného míchání a podlévání dle potřeby dusíme do poloměkka, pak vmícháme bylinky nebo zelenou petrželku, podlijeme 1 dcl vína a dusíme, aby byla al dente (na skus).
Krok 5: Hotové ragů přendáme do pekáčku, jemně zakryjeme rýží(nepěchujeme, aby nám šťáva neprosákla na povrch), uprostřed rýže uděláme otvor aby pára měla kudy unikat, přiklopíme pokličkou a vložíme do předehřáté trouby na 200°C na 10 min., pak ztlumíne na 175°C a pečeme ještě asi 15min - na posledních 5 - 10 min. odklopíme.
Jídlo je krásně štavnaté a syté.
Jídlo je krásně štavnaté a syté.
Zveřejněno 25. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové ragů s rýžovou peřinkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BgLQ
Moje poznámka
Vepřové ragů s rýžovou peřinkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BgLQ
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 3 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 6 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 6 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 8 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 9 hodinami
Rychlá polévka s mrkví, hráškem a strouháním
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 5 minutami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 10 minutami
Banánky ze strojku
Vilik před 23 minutami
Svíčková na smetaně
Sirael před 1 hodinou
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 1 hodinou
Linecké smajlíky
Evculina84 před 1 hodinou
Liduščin vaječný koňak
Evculina84 před 2 hodinami
Kuře na paprice se smetanou
_martakrizk8_ před 3 hodinami
Pravý vepřový guláš
michaelatomastikova999 před 3 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Ketynna před 3 hodinami
Tématické fráze:
domazlicke ragu,
ragů,
domažlické ragů recept,
vepřové ragú se zeleninou,
madarské ragú,
vepřové ragů na víně,
athénské ragú,
vepřová plec recepty,
vepřová plec s rýží,
vepř.ragů,
fazolové ragů,
domazlicke vepr.ragu,
vepřová plec ragu,
ragů z divočáka recept,
uzenarske ragu,
vepřové maso pod peřinkou,
uzenářské ragú pohlreich,
vepřova plec pohlreich,
ragu z veproveho masa,
vepřove plecko ragu
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
sůl,
pepř bílý mletý,
paprika sušená sladká,
koření kari,
olej,
rajče,
paprika čerstvá červená,
brokolice,
petrželka zelená,
mrkev,
cibulka zelená,
mouka hladká,
rýže,
bylinky,
sůl,
olej,
voda,
víno bílé suché
Komentáře (7)