Bramboračka s čerstvými houbami
Bramboračka s houbami je národní poklad. V každé rodině se vaří trošku jinak. Pokud je ale tato polévka dobře vychucená, nejen že zasytí a zahřeje, zároveň pohladí chuťové buňky i duši strávníka.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 965 kJ / 1 187 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,43 g |
Tuky | 61,40 g |
Vláknina | 35,32 g |
Cholesterol | 86 mg |
Sodík | 980 mg |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 119,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájíme houby na plátky, oloupanou cibuli najemno, špek, očištěné brambory a zeleninu na kostičky, česnek nasekáme.
Krok 2: Houby podusíme na dvou lžících vody na pánvi asi 15 minut doměkka.
Krok 3: V hrnci rozpustíme špek, přidáme máslo a zpěníme na této směsi cibuli.
Přidáme kmín, necháme rozvonět. Krok 4: Přisypeme mouku a restujeme do středně tmavé barvy jíšky. Krok 5: Přidáme pokrájenou zeleninu s česnekem, brambory a zalijeme vroucím vývarem nebo vodou do roviny. Přidáme pepř (dle chuti i čubricu, kurkumu), pokud jsme nepoužili vývar, tak i bujón, a přikryté vaříme. Krok 6: Jakmile začne polévka houstnout, zředíme ji vařící vodou nebo zeleninovým vývarem na požadovanou hustotu. Krok 7: Když jsou brambory v polévce měkké, přidáme podušené houby, chvilku provaříme a dochutíme solí (a podle chuti můžeme přidat Maggi). Krok 8: Polévku odstavíme a na závěr vmícháme rozemnutou majoránku.
Přidáme kmín, necháme rozvonět. Krok 4: Přisypeme mouku a restujeme do středně tmavé barvy jíšky. Krok 5: Přidáme pokrájenou zeleninu s česnekem, brambory a zalijeme vroucím vývarem nebo vodou do roviny. Přidáme pepř (dle chuti i čubricu, kurkumu), pokud jsme nepoužili vývar, tak i bujón, a přikryté vaříme. Krok 6: Jakmile začne polévka houstnout, zředíme ji vařící vodou nebo zeleninovým vývarem na požadovanou hustotu. Krok 7: Když jsou brambory v polévce měkké, přidáme podušené houby, chvilku provaříme a dochutíme solí (a podle chuti můžeme přidat Maggi). Krok 8: Polévku odstavíme a na závěr vmícháme rozemnutou majoránku.
Zveřejněno 30. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboračka s čerstvými houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o48L
Moje poznámka
Bramboračka s čerstvými houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o48L
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno 3. 8. 2025 10:37:11
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno 3. 8. 2025 09:04:01
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno 3. 8. 2025 08:18:12
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketový perník
Boxiska před 17 minutami
Cukeťák na plechu
Simona Maskova před 25 minutami
Bramboračka
Kajkajak před 48 minutami
Pizza ze sušeného droždí
Mlateli před 55 minutami
Cuketový koláč s ovocem
Debackey před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
DavidVolvo před 2 hodinami
Hrníčková cuketová buchta
Dakota před 3 hodinami
Kotlíkový party guláš
alan.h před 3 hodinami
Borůvkový kynutý koláč
Jara24 před 4 hodinami
Hovězí guláš se sušenými houbami
radekfiala před 4 hodinami
Tématické fráze:
bramboračka s houbami top recepty,
bramboracka z čerstvých hub,
bramboračka s houbami,
bramborová polévka s čerstvými houbami,
bramboracka s hriby,
houby recepty,
bramborova polevka s cerstvymi houbami,
bramboračka s čerstvých hub,
bramboračka z čerstvých hub recept,
bramboračka s čerstvími houbami,
bramboračka of bramborová polévka uitleg in het nl,
bramborackabz čerstvých hub,
bramhoračka z hřiby,
bramboračka z čerstvými hub top polévka recept,
bramboračka s cerstymi houbami,
bramboračka z hřibů,
bramoračka s čerstvými houbami,
polévka s cerstymi houbami,
čerstvé houby do branboracky,
bramboračka z cerstvych hob
Suroviny:
houby čerstvé,
brambory,
zelenina,
cibule,
česnek,
máslo,
slanina uzená,
mouka hladká,
vývar zeleninový,
koření čubrica,
kurkuma,
kmín celý,
majoránka sušená,
pepř mletý,
maggi,
sůl
Komentáře (20)
A vo vo vo, vo tom to je...
Pomineme li "drobnost", že polévka z čerstvých hub je sama o sobě jak hrušková voda (mám ji rád především kvůli "slizkosti" ČERSTVÝCH uvařených klobouků na jazyku) pak pro chuť je fajn přidat trošku, v dlani rozemnutých, SUŠENÝCH hub
No, autor tedy ulovil sólohřiba
Jinak si myslím, že przním rád a przním dobře...