Biskupský chlebíček se sušeným ovocem
Jeden z nejjednodušších, nejbarevnějších a nejrychlejších moučníků, který navíc dlouho vydrží vláčný. Ideální dezert na vánoční stůl, když vám po pečení cukroví zbyde spousta rozinek, datlí, fíků, kandovaného ovoce a čokolády.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 466 kJ / 5 131 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,36 g |
Tuky | 256,00 g |
Vláknina | 25,50 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 1,08 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 570,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo, sůl a oba cukry ušleháme do pěny. Za stálého šlehání přidáme postupně celá vejce a přilijeme rum.
Krok 2: V druhé misce prosejeme mouku s práškem do pečiva. Přidáme sekané ořechy a pokrájené sušené ovoce i rozinky, nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru.
Krok 3: Sypkou a máslovou směs smícháme a přimícháme podmáslí.
Krok 4: Vše nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v troubě při 160 °C asi 50-60 minut.
Krok 5: Upečený moučník (poznáme podle špejle - po vytažení je suchá) necháme vychladnout na mřížce.
Krok 6: Nakonec chlebíček polijeme rozehřátou čokoládou nebo čokoládovou polevou.
Zveřejněno 23. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Biskupský chlebíček se sušeným ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1ADV
Moje poznámka
Biskupský chlebíček se sušeným ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1ADV
Nejnovější recepty
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno před 14 hodinami
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno před 14 hodinami
Hruškové tiramisu
Přidáno před 17 hodinami
Veganský makovec
Přidáno před 18 hodinami
Marinovaná krkovička s argentinským kořením
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Petsara před 3 hodinami
Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
Kajkajak před 3 hodinami
Fazolková omáčka, zjemněná smetanou
Zdenislavka před 7 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
Monique76 před 11 hodinami
Vepřová krkovice v majonéze
Sahula před 11 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 11 hodinami
Základní kváskový chleba
Brona.S před 11 hodinami
Fazolové lusky na kyselo
Sahula před 12 hodinami
Houby na kyselo se smetanou
Sahula před 12 hodinami
Tématické fráze:
biskupský chlebíček s kandovaným ovocem,
biskupský chlebíček recept,
vláčný biskupský chlebíček,
biskupský chlebíček,
biskupký chlebíček,
recept na biskupský chlebíček,
chlebíček ze suseneho ovoce,
recepty ze suseneho ovoce,
tvarohový biskupský chlebíček,
jak se dela biskupsky chlebicek,
jak se dela byskupsky chlebíček recept,
chlebíček s kandovaným ovocem výborný,
ovocný chlebíček biskupský chlebíček koláč hrnkový,
recept bílkový chlebíček se sušeným ovocem, hhrozinkami a ořechy,
všechno co mám ráda bílkový biskupský chlebíček,
moučník se sušeným ovocem,
se sušenými ovocem,
biskupský chlebíček s kandovaným ovocem a cokoladu,
ovocný chlebíček recept,
pečivo ze sušeného ovoce - recept
Suroviny:
máslo,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
sůl,
vejce,
rum,
ořechy vlašské,
rozinky,
ovoce sušené,
kůra citronová,
kůra pomerančová,
podmáslí,
máslo,
mouka hrubá,
čokoláda
Komentáře (19)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
zizala: Taky mám ráda sušené ovoce a dávám ho jak do biskupského chlebíčku, který dělám z bílků, tak do marokánek, ale je to takový rozdíl od kandovaného (to je ovšem nafutrované cukrem)?
K receptu nejsou žádné komentáře.