Suroviny
Porce: 4 - 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 080 kJ / 1 453 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 203,99 g |
Tuky | 50,24 g |
Vláknina | 14,98 g |
Cholesterol | 692 mg |
Sodík | 1,78 g |
Sůl | 4,16 g |
Sacharidy | 42,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špenát si rozmrazíme a přebytečnou vodu vylijeme.
Krok 2: V kastrolku si rozehřejeme tuk, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a orestujeme jí do sklovata,pak přidáme špenát a vydusíme ho do husta.
Krok 3: Poté přidáme prolisovaný česnek, špenát osolíme, opepříme a odstavíme stranou k vychladnutí.
Krok 4: Do vychladlého špenátu vlijeme rozšlehané vejce.
Krok 5: Hovězí maso si očistíme a prokrojíme ho do tvaru plátu ( udělají na požádání i v řeznictví ).
Krok 6: Plát masa naklepeme přes fólii - od středu masa směrem k okrajům - a zlehka ho posypeme grilovacím kořením. Pak na 2/3 délky masa naklademe plátky uzeniny, které potřeme špenátovou plňkou.
Krok 7: Na ní položíme po délce párky a roládu zavineme (od naplněné strany k nenaplněné). Roládu si zpevníme nití a zlehka jí osolíme.
Krok 8: Troubu si rozehřejeme na 190°C.
Krok 9: V pekáčku si zlehka rozpustíme špek a na něm roládu ze všech stran opečeme do zatažení masa. Pak k roládě přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a zlehka jí orestujeme.
Krok 10: Poté maso podlijeme horkým vývarem (vodou) do 1/3 výšky masa, pekáč přiklopíme a dáme jej do vyhřáté trouby.
Krok 11: Asi po 15 minutách troubu ztlumíme na 170°C a maso pečeme za občasného otáčení a přelévání výpekem do měkka. Dle potřeby maso zlehka podlijeme.
Krok 12: Měkké maso vyjmeme a dáme vychladnout.
Krok 13: Šťávu si v pekáčku vydusíme na tuk (v troubě nebo na sporáku) a ten zasypeme hladkou moukou. Mouku si za stálého míchání orestujeme do růžova a zalijeme jí chladným vývarem. Šťávu řádně metličkou rozšleháme do hladka a necháme jí 15 minut provařit.
Krok 14: Pak šťávu přes jemný cedník propasírujeme, dle potřeby dosolíme a necháme jí ještě asi 5 minut pomalu provářet, aby nám pustila na povrch tuk (glanc).
Krok 15: Vychladlou roládu zbavíme provázku a nakrájíme jí na porce. Ohříváme jí na pařáčku, nebo v troubě pod poklicí. Šťáva nemá být hustá jako omáčka a měla by mít jemnou chuť. Jako příloha se hodí vařené brambory, bramborové knedlíky, houskové knedlíky.
Zveřejněno 18. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí roláda plněná špenátem a uzeninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D8Bq
Moje poznámka
Hovězí roláda plněná špenátem a uzeninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D8Bq
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 3 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 6 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 10 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 11 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 4 minutami
Svíčková na smetaně
Sahula před 10 minutami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 52 minutami
Koláč z cukety
Vampi před 2 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 2 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 3 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 4 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 4 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovězí roláda plněná,
hovezi rolada,
masová roláda se špenátem,
vepřová roláda plněná špenátem,
plněná hovězí roláda,
recepty hovězí maso roláda,
roláda z hovězího masa,
hovězí roláda recepty,
hovězí roláda plněná recepty,
hovězí maso se špenátem,
hovezi rolady,
hovězí roláda recept,
hovězí maso na roládu,
hovězí masová roláda,
kruti rolada se spenatem,
recept hovězí roláda,
recept na hovězí roládu,
vepřová roláda se špenátem,
hovezi rolada plnena video recept,
rolády z hovězího masa
Suroviny:
hovězí zadní,
sůl,
pepř bílý mletý,
koření grilovací,
uzenina,
párky,
špenát mražený,
česnek,
vejce,
špek,
cibule,
vývar,
mouka hladká
Komentáře (17)