Řeznický zabijačkový guláš
Tento řeznický guláš s vepřovým masem, bůčkem a droby upečeme v troubě a zahustíme nadrobeným chlebem. Kousky masa se krásně rozpadají a s krajícem čerstvého chleba je guláš vynikající.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 100 kJ / 2 175 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 177,68 g |
Tuky | 156,02 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 636 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 14,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ledvinku očistíme, nakrájíme, spaříme a propláchneme.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme. Maso a vnitřnosti nakrájíme na kostky.
Krok 3: Na sádle osmahneme cibuli do hněda.
Krok 4: Maso a vnitřnosti vložíme do pekáče. Osolíme, přidáme koření a osmahnutou cibulku, promícháme, podlijeme asi 200 ml vody.
Krok 5: Pečeme při teplotě 200 °C 2 hodiny. Občas promícháme a podlijeme vodou nebo vývarem, je-li potřeba.
Krok 6: Po 1,5 hodiny přidáme do pekáče rozdrobený krajíc chleba bez kůrky. Zamícháme a troubu ztlumíme na 170 °C.
Krok 7: Maso se musí pomalu rozpadat, pak je hotovo. V pekáči by mělo zůstat jen trochu sosu a tuk z masa.
Krok 8: Podáváme s chlebem.
Zveřejněno 22. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řeznický zabijačkový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9MlJ
Moje poznámka
Řeznický zabijačkový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9MlJ
Nejnovější recepty
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 5 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 5 minutami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 6 minutami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 11 minutami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 48 minutami
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 2 hodinami
Žampionové placičky s nivou
Panova před 3 hodinami
Tříbarevná buchta (Ala)
Evculina84 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kometka35 před 5 hodinami
Knedlíky z tvarohového těsta
janatka před 5 hodinami
Rychlá jemná pórková pomazánka
janatka před 5 hodinami
Tématické fráze:
zabijačkový guláš,
zabijačkový guláš bez papriky,
zabijačkový guláš recept,
recept na zabijačkový gulaš,
zabijeckovy gulasv pekaci,
klasický zabíjačkový guláš,
řeznicky gulas,
zabijackovy gulas zeli,
zabijacka recepty,
zabijačkový guláš z trouby,
zabijackoveho gulase,
jak se dělá zabiječkový guláš recept,
recepty zabíjačkový guláš recept,
zabijačkový pekáč recept,
zabijačkové recepty,
zabijeckový guláš z pekáče,
zabijackovy gulas podle řeznika recept,
cibuli osmahneme na sádle do hněda,
zabijačkový pečení chleba,
zabijackovy gulas videorecept
Suroviny:
plecko,
bůček,
játra vepřová,
ledvinky vepřové,
cibule,
sádlo,
chléb,
bobkový list,
kmín drcený,
pepř mletý,
sůl,
paprika sušená sladká,
paprika čerstvá červená,
vývar masový
Komentáře (9)
No, je více způsobů na přípravu gulášového základu; dokonce i restování masa s cibulí, že
Povězte mi ale, z jakého důvodu maso před dušením restujete?
Jinak tenhle zabijačkový guláš vypadá dobře