Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 90 kJ / 22 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,84 g |
Tuky | 0,06 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 4,20 g |
Postup přípravy
V den přípravy vyndáme s předstihem maso z lednice, aby při obalování mělo pokojovou teplotu. Osolíme ho, necháme chvíli odpočinout a pak ho klasicky obalíme.
Do pánve dáme lžíci dobrého sádla, olej, necháme rozehřát a řízky smažíme. Smažím zprudka, jen do barvy, pak dodělávám v troubě.
Zveřejněno 10. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nastavený bramborový salát a řízky trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p3JV
Moje poznámka
Nastavený bramborový salát a řízky trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p3JV
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno 19. 10. 2025 10:00:02
Kachna s medem a jablky
Přidáno 19. 10. 2025 08:03:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 12 minutami
Pečená švestková povidla
Prakva před 37 minutami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Zdenislavka před 2 hodinami
Kuře na zelí
kimlo před 2 hodinami
Snídaně "Velbloudí dech"
topsysel před 3 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
Praevka před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 5 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 5 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 5 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 15 hodinami
Tématické fráze:
bramborový salát s těstovinami,
bramborový salát s rizkem cena,
řízky jinak,
bramborový salát a řízek bez masa,
tenderizér - nahradí paličku?,
bramborový salát jinak,
recept salat a rizky
Suroviny:
brambory,
mrkev,
šunka,
slanina,
směs zeleninová,
hořčice,
česnek,
těstoviny,
pepř bílý,
pažitka,
kotleta,
řízky stehenní,
olej,
sůl,
strouhanka,
vejce,
sádlo
Komentáře (12)
jsem si pořídil před časem...
zkoušel jsem ho zatím 6x, vedle naklepaného masa z jednoho kusu vepřového
z masa byly odřezané stejně silné plátky (filé, krkovice, ořech)
vždy jeden kus perforovaný tenderizérem, druhý kus naklepaný paličkou
po osolení obě porce obaleny v trojobalu
řízky byly smaženy společně do růžova, naklepaný stačilo smažit vždy kratší dobu
tenderizerovaný 1x pustil šťávu (prskalo to při smažení)
obě porce byly stejně šťavnaté
pominuli, že naklepaný řízek byl VĚTŠÍ
Občas dělám krávoviny