Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vdolky naší holky

Bavorské vdolečky jsou v Čechách jako doma. Vláčné smažené bochánky, s povidly a tvarohem, vykouzlí spokojený úsměv na každé dětské tvářičce. Nejlepší jsou ještě vlažné, těsně před vychladnutím.

Hodnocení receptu je 4,9 (168×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 58 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky, smažíme postupně

58 min (50 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby kynutí, doba tepelné úpravy jedné dávky, smažíme postupně)

Suroviny pro 24 kusů

24kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 341 kJ /
2 233 kcal
Bílkoviny63,53 g
Tuky58,51 g
Vláknina13,60 g
Cholesterol 402 mg
Sodík 610 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy356,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme kvásek. Rozdrobíme droždí, přidáme 100 ml vlažného mléka a špetku cukru. Rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Potom smícháme mouku se špetkou soli, cukrem, rozpuštěným vlahým máslem, vajíčkem a citronovou kůrou. Nakonec přilijeme kvásek a vypracujeme vláčné těsto. Přidáváme zbylé mléko dle potřeby. Když těsto tvoří puchýře, je hotové. Necháme kynout přikryté utěrkou přibližně 1 hodinu. Krok 3: Vykynuté těsto položíme na vál posypaný moukou, vyválíme je na 1 cm placku (podsypáváme moukou podle potřeby). Vykrájíme kolečka a do všech uděláme uprostřed důlek (např. malou skleničkou). Ještě necháme na vále 15–20 minut nakynout (znovu obnovíme důlky). Krok 4: Pak usmažíme ve větším množství oleje po obou stranách tak, aby trochu plavaly. Jde to hodně rychle, proto neodcházíme. Jako první smažíme stranu s důlkem, poté obrátíme. Krok 5: Vdolky zdobíme rybízovou marmeládou nebo švestkovými povidly. Na ně dáme lžičku zakysané smetany a nastříkáme šlehačku.

TIP: Jaký je rozdíl mezi vdolky a koblihami

Zveřejněno 7. 11. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Ani nevím, odkud mám recept, ale takto ho mám v hlavě a název je podle naší dcery, která se z nich dokáže slušně "přežrat". Do poloviny důlků dáme povidla a do druhé půlky dáme marmeládu, na ni lžičku zakysané smetany a nastříkáme šlehačku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vdolky naší holky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gv8Q

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vdolky naší holky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gv8Q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (191)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vynikající křehké a vláčné těsto. Dlouho jsem nejedla takové. Musela jsem přidat malinko mouky, ale opravdu jen trochu nad rámec receptu a pomoučit vál, měla jsem velké vejce, tak to lepilo. Z udaného množství uděláte 16 vdolků, takže pro 4 nenažrané nebo pro 5 akorát 😁

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dělám často. Bohužel ale dlouho nevydrží, sníme na posezení 😁

Tak já teď dělala těsto a úplně řídký..v popisu je 250ml mléka, ve videu 150ml. Takže jsem přidávala obě mouky a uvidím co z toho vyleze. Možná to bude ten problém.

xJudith: Dobrý den, v receptu je opravdu 250 ml mléka. Ve videu je přidáno 100 ml mléka do kvásku a dalších 150 ml pak do těsta. Pro jistotu jsem ale informaci v receptu upravila. Trochu lepivější těsto není na škodu, jen se s ním špatně pracuje. Ať se vdolky podaří 😉

iveta.kroul: vdolky byly/jsou opravdu vynikající.

Bohužel patřím mezi ty, kterým se těsto příliš lepilo, nevim, v čem je chyba. Postup jsem dodržela.

Dneska jsem tento recept vyzkoušela,dělala jsem je poprvé a musím říct,že se povedly,moc nerozumím tomu,že s tím testem má někdo problem 🤷 krásně hodinu kynulo,možná jen se trochu lepidlo,tak jsem si podsypala víc mouky a bylo to super 🙂 pokud někomu vyšli koblihy,tak to bude tím důlkem,který se musí udělat i po kynutí na plechu,já to u jednoho neudělala a mám koblihu 😂 po usmazeni jsou nadýchané, nahoru jsme dali povidla a šlehačku a je to fakt lahoda <3 takže za mě palec nahoru a určitě tyto vdolky budu dělat častěji.

Dělám už poněkolikáté z tohoto receptu a vždy se povedlo, těstíčko je nadýchaný jedna báseň a rodina byla moc spokojená, moc děkuji za recept!!! <3

Klara..: za mě taky ne, místo vdolku mám koblihy, taky se mě těsto lepidlo a taky sem si říkala, dobrý sem 33tt těhotná tak sem asi něco posr**** ale taky sem dodrzela postup a taky pridavala mouku, jelikož se mi to zdálo lepkavé. A mám koblihy vdolek a ještě se to všude droby
No vracím se ke svému receptu, take

Perfektní byly.

Naprosto luxusni! Konecne vdolky,jake delavala moje babicka. S hruskovymi povidly, kysanou smetanou a strouhanym tvarohem! Testo jsem zadelala v pekarne,krasne se s nim pote pracovalo. Dekuji , ukladam 🥰

Za mě ne… Zkusila jsem to dvakrát. Myslela jsem, že jsem poprvé udělala někde chybu… Dala jsem mu druhou šanci a zas strašné… Těsto se lepilo, takže jsem přidávala mouku a pak to bylo o ničem… Měla jsem pocit, jak kdybych jedla langoše 😃 Nebo chuťově něco dost podobného 😃 Přitom postup jsem dodržela, tak nevím… Vrátím se ke svému původnímu receptu :)

Jednoduché a moc chutné.

Luxusní! Díky moc:-*

Nevim, co delam spatne. Testo jsem zkusila uz podruhe, myslela jsem si, ze jsem poprve neco pokazila. Pokazde ale bylo testo totalne lepive a vyvalet <3slo az po pridani tak dalsich min 100g mouky. Jestli to je pekarnou. Nevim. Ale potreti uz do toho nepujdu :(. Chutove pak dobre, ale s testem se mi hrozne spatne pracovalo.

Vynikající,dělala jsem je včera a mám chut je dnes udělat znova :D :D Zařazeno do oblíbených <3

Výborné vdolky, s těstem se výborně pracuje,:yes:'přidala jsem 2 lžíce rumu:-)

Teď jsem vdolky dodělala a jsou výborné, recept si ukládám. :yes:

Nejlepší vdolecky které znám,dělala jsem spousty receptů,ale tento je jednoznačně nejlepší<3:yes: :-) někdy dělám ze špaldové hladke+pšeničné chlebove a vždy jsou dokonale-doporučuji vsem:yes:

taddy1: Děkuji, že jsi je udělala a mám radost, že tak chutnali a a by jsi je pořádně ochutnala, musíš je udělat znovu:-D

Vdolečky jsou opravdu luxusní. Bylo jich 37 ks a jak jsem je smažila, tak mi je zbytek rodiny odebíral, zdobil a konzumoval. Zachránila jsem jeden poslední a ten jsem vyfotila a přispěla s dovolením sem. Navíc jsem jen do těsta dala trošku rumu. Děkuji za recept. :yes::yes::yes:

prvni vdolky a hned pochvala ..dekuji za recept:-8

kristynakristynka: Kristýnko, to mám radost, že se povedly:yes::-K

Musím pochválit:yes: super těsto a vdolky jsou vynikajicí.:-K

Wikki: Wikki, jsem moc ráda, že chutnaly:yes::-K

Tématické fráze:
vdolky recept, recept na vdolky, vdolky, recept vdolky, kynute vdolky, recepty vdolky, slané vdolky, bavorské vdolečky kluci v akci, výborné vdolky, recepty na vdolky, babiččiny vdolky, vdolky z hladké mouky, bavorské vdolečky jako peříčko, kluci v akci vdolky, vdolky slané, nadýchané vdolky, vdolky s paradou, top recepty vdolky, vynikající vdolky, vdolky recepty

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, cukr krupice, mléko, droždí, vejce, máslo, kůra citronová, sůl, olej, smetana kysaná, šlehačka, marmeláda rybízová, povidla švestková

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu