Sulc (huspenina)
Domácí zabijačkové pochoutky jsou velmi oblíbené. Sulc neboli huspeninu snadno vyrobíme z běžně dostupných surovin. Výtečně chutná, a navíc je díky kolagenu prospěšný našim kloubům. Zimní a masopustní hodování si už bez domácího sulcu těžko představíme.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 784 kJ / 187 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,10 g |
| Tuky | 1,82 g |
| Vláknina | 27,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 577 mg |
| Sůl | 1,28 g |
| Sacharidy | 20,04 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sulc (huspenina)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx0G
Moje poznámka
Sulc (huspenina)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx0G
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 19 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 20 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 20 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 22 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 57 minutami
Tvarohová štola
Petra.J. před 1 hodinou
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 1 hodinou
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
Barun před 2 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 2 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 4 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 4 hodinami
Bílková bábovka
Pavluska75 před 4 hodinami
Tématické fráze:
huspenina,
huspenina recept,
domácí výroba sulcu,
sulc domácí,
recept na huspeninu,
výroba huspeniny,
jak se dela huspenina,
jak se dělá sulc,
huspenina recepty,
huspenina,sulc,
recept huspenina,
recepty huspenina,
masový sulc,
recept na domácí sulc,
příprava sulcu,
vepřový sulc,
domácí sulc,
výroba domácí huspeniny,
vaření sulcu,
jak se vari sulc
Suroviny:
nožička vepřová,
koleno vepřové,
jazyk vepřový,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
sůl,
ocet,
pepř mletý,
mrkev,
petržel,
celer
Komentáře (36)
Stačia 4 nožičky, jedno koleno, 10 stručkov cesnaku, celé čierne korenie, čl mletej papriky a soľ podľa chuti. Variť do rozpadnutia mäsa. To je všetko
Miloš: Jak radí MajaV.- nalít do sklenic, nejlépe do "masovek" nebo dát alespoň víčka s červenou gumičkou u sklenic Omnia. Zavařit stejně jako maso, jeden den při 98°C 60 minut u menších sklenic, u 1 l sklenic ještě půl hodiny přidejte. Druhý den sterilaci opakovat (je to bezpečnější) - opět při 98°C 50 (u litrovek 65) minut.