Sulc (huspenina)
Domácí zabijačkové pochoutky jsou velmi oblíbené. Sulc neboli huspeninu snadno vyrobíme z běžně dostupných surovin. Výtečně chutná, a navíc je díky kolagenu prospěšný našim kloubům. Zimní a masopustní hodování si už bez domácího sulcu těžko představíme.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 784 kJ / 187 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,10 g |
Tuky | 1,82 g |
Vláknina | 27,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 577 mg |
Sůl | 1,28 g |
Sacharidy | 20,04 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sulc (huspenina)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx0G
Moje poznámka
Sulc (huspenina)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qx0G
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 13 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 13 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno před 20 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
AlienX před 22 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
iveta.kroul před 54 minutami
Fazolový salát s feferonkou
milanow před 1 hodinou
Cuketový perník
MonikaP. před 1 hodinou
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Slavista62 před 2 hodinami
Vepřová pečeně s brambory a mrkví
Martin87 před 3 hodinami
Hrušková marmeláda
RenataMaresova před 3 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
Slavista62 před 4 hodinami
Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku
Wokurky před 5 hodinami
Pečené plněné papriky
Adrienalis před 6 hodinami
Tématické fráze:
huspenina,
huspenina recept,
domácí výroba sulcu,
sulc domácí,
recept na huspeninu,
výroba huspeniny,
jak se dela huspenina,
jak se dělá sulc,
huspenina recepty,
huspenina,sulc,
recept huspenina,
recepty huspenina,
masový sulc,
recept na domácí sulc,
příprava sulcu,
vepřový sulc,
domácí sulc,
výroba domácí huspeniny,
vaření sulcu,
jak se vari sulc
Suroviny:
nožička vepřová,
koleno vepřové,
jazyk vepřový,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
sůl,
ocet,
pepř mletý,
mrkev,
petržel,
celer
Komentáře (37)
Stačia 4 nožičky, jedno koleno, 10 stručkov cesnaku, celé čierne korenie, čl mletej papriky a soľ podľa chuti. Variť do rozpadnutia mäsa. To je všetko
Miloš: Jak radí MajaV.- nalít do sklenic, nejlépe do "masovek" nebo dát alespoň víčka s červenou gumičkou u sklenic Omnia. Zavařit stejně jako maso, jeden den při 98°C 60 minut u menších sklenic, u 1 l sklenic ještě půl hodiny přidejte. Druhý den sterilaci opakovat (je to bezpečnější) - opět při 98°C 50 (u litrovek 65) minut.