Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolová polévka samotáře Rermora

Fazolová polévka Samotáře Rermora je jídlo, které zasytí i pořádného chlapa po celém dni v lese. Sytá, voňavá a poctivě připravená z fazolí, brambor, červeného zelí, klobásy, cibule a česneku – a to všechno v jediném hrnci.

Hodnocení receptu je 4,4 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cekrops cekrops

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby namáčení fazolí

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby namáčení fazolí)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 285 kJ /
546 kcal
Bílkoviny16,67 g
Tuky1,91 g
Vláknina29,19 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 273 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy104,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole namočíme den předem do vody. Druhý den fazole slijeme a propláchneme čistou vodou. Krok 2: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Klobásu nakrájíme na kolečka. Mrkev i brambory očistíme a nakrájíme na kostičky. Krok 3: Ve větším hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Poté přidáme nakrájené klobásky, které krátce opečeme. Krok 4: Dále vsypeme mrkev, česnek a mletou papriku, které jen krátce orestujeme. Krok 5: Přidáme brambory spolu s fazolemi, zalijeme vodou a vaříme, dokud téměř nezměknou. Teprve poté přidáme červené zelí, které vaříme už jen krátce. Nakonec osolíme a dochutíme kořením podle vlastní chuti. Krok 6: Podáváme s čerstvým pečivem.

TIP: Vaření pod širým nebem aneb jak vařit v kotlíku

Zveřejněno 30. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXmr

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXmr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept se mi líbí, určitě uvařím. Přidávám do fazolačky běžně kysané zelí, teď budu přidávat i hlávkové.:-8

Mayhem: ;-) :-) :-D

Agla, Agla, Agla! :yes:

Moc pěkné! A ještě jsem se zasmála popisu. . . :-D:yes:+

Ta polévka hřeje už při pohledu na ni.Velkým fazolím říkáme ,,bramboračky" a jsou úplně supr.:yes::yes::yes:

Cekrops, ta polévka není vůbec marná a mě se líbí;-) krom toho jsem velké fazole ještě nedělala-tak teda výzva udělat a ty máš 4.bod:yes:

Anna Kocikova:velké fazole jsou nejlepší !!! Malých sem si užil dosyta za "komárů".Samá šlupka a chuť žádná ! :-)

To se mi opravdu líbí:-K+2:-p:yes:Ty velké fazole zbožňuju:-8U nás na ostravsku se jim říkávalo"becoky"Jsou výborné i na salát a v polévce je vždycky vyjím jako poslední,taková mňamina;-):-))

samotář Rermor tam zkrátka dal to , co našel ve špajzce ;-)

To se mi líbí, červené zelí, červené fazole :-p:-p:yes::yes:

Kateřina 30. 11. 2011 13:27
Zelí do fazolovky?Hurá na to!:-p:yes:

Tématické fráze:
fazole becoky, fazolová polévka z cervenych fazoli, becoky, polévka z červených fazolí, fazolová polévka ze sterilovaných fazolí, fazolova polevka z becoku, červená fazolová polévka, fazolova polevka, fazolová polévka becoky, polevka z becoku, fazole becoky recept, fazole becoky recepty, fazolačka z becoku, cervené fazole polevka, becoky polévka, fazolová polévka recept červené fazole, becoky recepty, becoky recept, fazolová polévka recept, becoky fazole

Suroviny:
fazole, zelí sterilované červené, klobása ostravská, klobása papriková, brambory, mrkev, cibule, česnek, bobkový list, koření nové koření, majoránka, koření provensálské, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]