Vídeňské šunkofleky se zelím
Základem šunkofleků jsou předem uvařené těstoviny a uzené maso. Zde je v nich ve větší míře než maso, zastoupeno hlávkové zelí. Nezapékáme je, ale jen promícháme s připraveným zelím a ochutíme.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 135 kJ / 2 661 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,13 g |
| Tuky | 132,77 g |
| Vláknina | 32,80 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 2,50 g |
| Sůl | 6,00 g |
| Sacharidy | 294,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Po uvaření scedíme a necháme stranou. Vodu z těstovin můžeme odložit na pozdější použití.
Krok 2: Ze zelí odstraníme vrchní narušené listy a vykrojíme košťál. Celou hlávku rozebereme na jednotlivé listy a důkladně je opereme.
Krok 3: Z listů vykrojíme silná žebra a listy nakrájíme na čtverečky, přibližně o hraně 1,5 cm. Nakrájené zelí vložíme do větší misky, posolíme, pěstí několikrát zmáčkneme a necháme odležet.
Krok 4: Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme ji do větší pánve. Když pustí tuk, přidáme nakrájenou cibulku a společně restujeme pár minut. K osmažené cibulce přilijeme dvě lžíce octa a necháme asi minutu odpařit.
Krok 5: Do menšího kastrůlku nebo pánvičky nasypeme krystalový cukr a necháme ho zkaramelizovat. Cukr se rozpustí a získá hnědou barvu. Kastrůlek odstavíme.
Krok 6: Po minutě odpařování octa přisypeme do pánve připravené zelí, kmín, papriku a zkaramelizovaný cukr. Promícháme a podlijeme vývarem nebo vodou z těstovin. Zelí dusíme do měkka. Trvá to 15-20 minut. Zelí získá zlatavou, až nahnědlou barvu. Pánev odstavíme.
Krok 7: Scezené těstoviny přisypeme do pánve, vše společně promícháme a ještě krátce, 2-3 minuty prohřejeme.
Krok 8: Ještě přidáme čerstvě namletý pepř a ochutnáme, zda je pokrm chuťově vyvážený. Podáváme posypané petrželkou.
Zveřejněno 1. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vídeňské šunkofleky se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EVnW
Moje poznámka
Vídeňské šunkofleky se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EVnW
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 48 minutami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
Květáková polévka
Eva_H před 10 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 12 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 15 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
Tématické fráze:
šunkofleky ze zelí,
šunkafleky se zelim,
šunkofleky s uzeným a zelim,
videnske sunkafleky,
šunkofleky s gothajem,
zelí sunkofleky,
šunkofleky bez testovin,
šunkofleky s bůčkem,
sunko fleky se zelí,
šunkofleky s uzeným a se zelím,
šunkafleky se se zelím,
vídenské těstoviny recept,
šunkofleky s uzeným a zelí,
sunknfleky sezelim,
šunkofleky se zelím a uzeným,
šunkafleky ze zelí,
šunkofleky bez těstoviny,
zapečené šunkofleky se zelím,
sunkofleky z bileho zeli,
sunkofleky se slaninou
Suroviny:
zelí bílé,
cibule,
slanina uzená,
cukr krupice,
těstoviny,
ocet,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
petržel
Komentáře (10)