Topinky z trouby s ďábelskou játrovou směsí
Topinky nemusíme vždy smažit na pánvi, stejně dobře je upečeme i v troubě, na plechu s pečicím papírem. A když k nim připravíme pikantní směs z jatýrek, cibule, papriky a koření, dušenou na bílém víně, nikdo neodolá.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 065 kJ / 494 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,18 g |
| Tuky | 23,26 g |
| Vláknina | 5,68 g |
| Cholesterol | 352 mg |
| Sodík | 1,19 g |
| Sůl | 2,88 g |
| Sacharidy | 27,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krajíce chleba potřeme z obou stran rozpuštěným sádlem, na kterém orestujeme do hněda cibulku, přidáme játra nakrájená na kostičky a restujeme, až se zatáhnou.
Krok 2: Veškeré ostatní tuhé suroviny nakrájíme na středně velké kousky a přidáme k játrům i se sójovou omáčkou, po chvilce podlijeme.
Krok 3: Mezitím dáme sádlem potřené krajíce na pečicí papír do vyhřáté trouby na 250 °C a průběžně kontrolujeme a otáčíme, raději vícekrát.
Krok 4: Do játrové směsi přidáme zbylé suroviny a necháme probublat do požadované hustoty. Vytáhneme topinky z trouby, potřeme česnekem, dáme na ně směs, dozdobíme a je hotovo.
Zveřejněno 28. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Topinky z trouby s ďábelskou játrovou směsí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rvx0
Moje poznámka
Topinky z trouby s ďábelskou játrovou směsí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rvx0
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 3 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 3 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 3 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vajíčka z trouby
Sahula před 29 minutami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 30 minutami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 56 minutami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 1 hodinou
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 1 hodinou
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 3 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 3 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 4 hodinami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 4 hodinami
Tématické fráze:
dábelská směs na topinky příprava,
játrová směs na topinky,
topinky pečené v troubě,
topinky s jatrovou smesi,
smes na topinky veprove jatra,
vepřová ďábelská směs na topinky,
topinky s omáčkou,
ďábelská směs na topinky,
recepty-topinky do trouby,
kureci topinky v troubě,
vepřové játra na směs na topinky,
veprova jatra na topince,
jatra na topinky,
směs na topinky z jater,
vepřová játra s ďábelskou směsí,
vepřova jatra na směs na topinky,
játra směs na na topinky,
recept na topinky v troibe,
topinka pečená v troubě,
směska na topinky z vepřových jater
Suroviny:
chléb,
játra vepřová,
slanina anglická,
cibule,
kapie,
cibulka jarní,
sádlo,
hořčice,
omáčka sojová,
chilli paprika čerstvá,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
víno bílé
Komentáře (6)
proč nezdravá??
Stran požívání jater pamatuji doby, kdy draze vyškolení příslušníci záchranných složek byli žádáni, že aby se játrům ze zdravotních důvodů vyhýbali!
No, tehdy byla např. i vejce jednou škodlivá více a jindy méně...