Koprová omáčka co pohladí na jazyku
Ke koprovce se hodí všechny houskové knedlíky. Vejce a nové brambory se k omáčce hodí víc v létě, knedlíky a maso v chladnějším období. Kopr je nejlepší čerstvý. Vařte ho jen krátce, delší tepelnou úpravou ztrácí barvu, chuť i aroma.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 907 kJ / 456 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,44 g |
Tuky | 24,30 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 81 mg |
Sodík | 201 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 39,56 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koprová omáčka co pohladí na jazyku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QBkL
Moje poznámka
Koprová omáčka co pohladí na jazyku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QBkL
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 8 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 17 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 23 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 23 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí větrníky
Nanina před 6 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 8 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 8 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 9 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 9 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 9 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 9 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 10 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 10 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 11 hodinami
Tématické fráze:
koprová omáčka se smetanou,
koprová omáčka se zakysanou smetanou,
koprová omáčka ze zakysané smetany,
koprova omacka s uzenym,
kdy se pridava ocet do omacek,
levná koprová omáčka,
do jakých omáček se přidává zakysaná smetana,
uzený hovězí jazyk s koprovou omackou,
pikantní koprová omáčka,
koprová omáčka recept,
koprová omáčka s uzeným masem a smetanou,
koprovka se zakysanou smetanou,
koprová omáčka s vepřovým masem,
koprova omacka s uzenym masem,
koprová omacka ze zakysane,
koprová omáčka s s uzenym,
koprová omáčka ze zmrazeného kopru,
ohnivý kuře koprovka,
koprovka ze zmraženého kopru,
koprová omáčka se zakysanou smetana
Suroviny:
smetana ke šlehání,
máslo,
mouka hladká,
kopr,
cukr,
sůl,
ocet,
mléko
Komentáře (8)
Já dělám podobně....jíšku,slaboučko dorůžova...bez mléka(pro ty co mají problémy s mlékem a podobně!!!
Povařím asi 10-15 minut.....velmi zvolna a přisolím ,přicukruji,až je omáčka hotová,přidám zakysanou smetanu(úplně nahradí ocet),ovšem kdo chce...může přikyselit!Tady se meze ničemu nekladou
Já omáčku připravuji na poslední chvíli a můžu říct,že chutná skvěle a ti,co mají problémy s laktózou.....což já mám ,ale neva mně zakysané smetany-si prostě pošmáknou!
Protože už je tam máslo....není třeba zbytečně dávat tučné smetany!
Prosím-podotýkám,že jsem to dělávala také tak,jak uvádí pisatelka přede mnou,ale už ji dělám šetrněji vzhledem ke stáří a tomu strašnýmu ....chláči!!!
Ono zas tak na výběr moc koprů není takže buď to čerstvý a nebo sterilovaný..