Mátový "Mojito" sirup
Sirupy jsou skvělým osvěžením během celého roku. Zejména v létě pak na míchání limonád či drinků využijeme širokou škálu jejich příchutí. V tomto receptu tak najdete postup na přípravu mátového sirupu s limetkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 220 kJ / 2 921 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,09 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 23,09 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 717,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravte si buď velké sklenice nebo nějaký větší hrnec, do kterého se všechno vejde. Samozřejmě podle toho, z kolika dávek budete připravovat.
Krok 2: Mátu omyjte a zbavte případných starých listů a breberek.
Krok 3: Vodu převařte, třeba v rychlovarné konvici, nalijte do sklenic nebo hrnce a vmíchejte cukr s kyselinou citronovou. Promíchejte, až se všechno rozpustí.
Krok 4: Nechte trochu zchladnout, tak na 80 °C a přidejte nať máty a na kolečka nakrájené, důkladně omyté limetky. A pak už jenom nechejte dva dny doma louhovat. Občas můžete promíchat.
Krok 5: Pak přecedíme přes plátýnko nebo gázu a slijeme do vymytých láhví, otřeme hrdla do čista a uzavřeme.
Zveřejněno 29. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mátový "Mojito" sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r69w
Moje poznámka
Mátový "Mojito" sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r69w
Nejnovější recepty
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno před 3 hodinami
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí vývar s domácí těstovinou
Přidáno před 9 hodinami
Kefírové koláčky s tvarohem a povidly
Přidáno před 9 hodinami
Palačinková růže
Přidáno před 17 hodinami
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno 9. 5. 2025 11:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
bobnak před 1 hodinou
Dobrá pomazánka na chlebíčky
Veronika_1 před 1 hodinou
Majonézové koláčky bez kynutí
Monika146 před 3 hodinami
Lehký tvarohový koláč
Kamila30 před 4 hodinami
Rebarborový koláč
hankaslaba@email.cz před 4 hodinami
Krupicová kaše
kodrla před 4 hodinami
Pohankové karbanátky se sýrem
Jitka64 před 5 hodinami
Bublanina
scorpioon01 před 5 hodinami
Křenová omáčka
trdlo před 5 hodinami
Cibulová omáčka s karamelem
trdlo před 6 hodinami
Tématické fráze:
mátový sirup s kyselinou citronovou,
mátový sirup s citronem,
mátový sirup,
mátový sirup mochito,
mátový sirup s limetkou,
mochito sirup,
matovy sirup recept,
sirup na mochito,
domácí mojito sirup,
mátový mochito sirup,
bezinkovo mátový sirup recept,
sirup mochito,
mátový sirup top recepty,
mátový mochito,
mátovy mochito sirup recept,
sirup z maty a limetek,
mátový sirup recepty,
mátový sirup na mochito,
mátový sirup kyselina citronova,
domácí mátový sirup s limetkou
Suroviny:
máta,
voda,
cukr,
limetka,
kyselina citronová
Komentáře (16)
Jen jsem zvyklá sirupy dávat horké do lahví a otočit, takže jsem ho před plněním ještě zahřála, tak nevím, jestli je to chyba. Neotevřený by měl ve špajzu asi vydržet, ale po otevření dát radši do lednice?