Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným
Chlupaté knedlíky, připravované z bramborového těsta, jsou oblíbenou českou klasikou. Nejlépe chutnají společně se zelím, uzeným masem a posypané smaženou cibulkou. Hodí se také k pečenému masu.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 829 kJ / 915 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 35,74 g | 
| Tuky | 16,28 g | 
| Vláknina | 26,98 g | 
| Cholesterol | 518 mg | 
| Sodík | 259 mg | 
| Sůl | 0,42 g | 
| Sacharidy | 145,70 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Syrové brambory oloupeme, nastrouháme a na cedníku necháme okapat.
	Krok 2: Oloupané vařené brambory nastrouháme, smícháme se syrovými bramborami, vejce, kmínem, prolisovaným stroužkem česneku, majoránkou a osolíme.
	Krok 3: Zahustíme moukou a zpracujeme v husté těsto.
	Krok 4: Knedlíky tvarujeme dvěma lžícemi, vždy je namočíme, aby se těsto nelepilo a vaříme v osolené vodě asi 12 minut.
	Krok 5: Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme na jemno a část osmahneme dozlatova v kastrolu na rozpáleném oleji.
	Krok 6: Přidáme zelí, kmín a trošku podlijeme vodou, necháme povařit 30 minut.
	Krok 7: Druhou část cibule osmahneme na pánvi a podáváme s uzeným masem na talíř.
Zveřejněno 5. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j8MR
Moje poznámka
					
				
Chlupaté knedlíky se zelím a uzeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j8MR
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 5 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 7 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 8 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 9 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 11 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 11 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 12 hodinami
						Tématické fráze:
						
							knedlíky s uzeným a zelím, 
						
						
							babiččiny chlupaté knedlíky, 
						
						
							chlupaté knedlíky s uzeným masem, 
						
						
							knedlíky s uzeným a se zelím, 
						
						
							knedlíky se zelím, 
						
						
							chlupaté knadlíky, 
						
						
							chlupaté knedlíky, 
						
						
							uzené se zelím a knedlíkem, 
						
						
							chlupaté knedlíky s uzeninou, 
						
						
							uzene knedliky se zelim, 
						
						
							chlupatý knedlík, 
						
						
							chlupate knedliky se zelim a uzenym masem, 
						
						
							knedlíky se zelím a uzeným, 
						
						
							chlupatý knedlíky, 
						
						
							chlupaté knedlíky recept, 
						
						
							chlupaté knedlíky se zelím a masem, 
						
						
							uzené se zelím, 
						
						
							knedlík s uzeným a se zelím, 
						
						
							chlupaté knedlíky s majorankou, 
						
						
							chlupaté knedlíky s červeným zelím
						
					
						Suroviny:
						
							brambory, 
						
						
							brambory, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cibule, 
						
						
							mouka hrubá, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							sůl, 
						
						
							česnek, 
						
						
							zelí, 
						
						
							kmín mletý, 
						
						
							maso uzené
						
					
	
			
	
	
Komentáře (8)