Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Tato klasická slovenská sváteční polévka je plná výborných surovin. Zelí, několik druhů masa, klobásky, houby, feferonky - to vše vydá při dlouhém vaření své chutě polévce, která vás zaručeně zasytí.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 014 kJ / 4 305 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 372,80 g |
Tuky | 223,43 g |
Vláknina | 102,71 g |
Cholesterol | 980 mg |
Sodík | 4,06 g |
Sůl | 8,45 g |
Sacharidy | 151,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do veľkého hrnca dáme trochu premytú a pokrájanú kapustu, nepokrájané mäso a klobásy, feferónky a zalejeme 1,5-2 litrami vody.
Krok 2: Varíme na slabom plameni najmenej 3 hodiny. Občas premiešame, aby sa mäso a klobásy rozpadli na menšie kusy.
Krok 3: Keď je mäso mäkké, vyberieme z hrnca kosti z bôčika a 15-20 minút pred koncom pridáme namočené huby.
Krok 4: Nakoniec primiešame prelisovaný cesnak. Nezahusťujeme! Na tanieri pridáme ku kapustnici kôpku smotany. Podávame s celozrnným chlebom.
Zveřejněno 1. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5WM8
Moje poznámka
Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5WM8
Nejnovější recepty
Řecký salát z okurek
Přidáno před 1 hodinou
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 5 hodinami
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 20 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 23 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Třešňový sirup
Libotovska před 2 hodinami
Opilá pomazánka Vlasty Buriana
Horyna77 před 2 hodinami
Rybí filé v zelenině
busy_dad před 10 hodinami
Zeleninový salát s jogurtovým dresingem
TondaJ před 13 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Noumik před 13 hodinami
Grilovaná krkovička
Merylas před 15 hodinami
Pomazánka z pečeného vepřového masa
RendaAda před 15 hodinami
Pastýřský koláč s jehněčím nebo hovězím masem
NellaGW před 16 hodinami
Kachní stehna na žampionech
Leren před 16 hodinami
Fofr broskvový koláč
Jannybar před 16 hodinami
Tématické fráze:
zelňačka,
zelňačka recept,
kapustnica,
recept zelňačka,
maďarská zelňačka,
madarská kapustnica,
recepty zelnacka,
zelňačka recepty,
kapustnica recept,
kapustnica krkonošská,
silvestrovská zelnice,
gombasecká klobása recept,
madarska zelnice,
maďarská kapustnice,
recepty na zelnacku,
varime zelnacku,
sylvestrovská zelnice,
zelnacka madarska,
gombasecka zelnačka,
sivestrovska zelnacka
Suroviny:
zelí,
voda,
kýta vepřová,
bůček,
kližka hovězí,
plecko telecí,
krkovice uzená,
klobása,
klobása,
houby sušené,
feferonka,
česnek,
smetana zakysaná
Komentáře (15)
No je, ale patří to k tradici, že