Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Tato klasická slovenská sváteční polévka je plná výborných surovin. Zelí, několik druhů masa, klobásky, houby, feferonky - to vše vydá při dlouhém vaření své chutě polévce, která vás zaručeně zasytí.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 014 kJ / 4 305 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 372,80 g | 
| Tuky | 223,43 g | 
| Vláknina | 102,71 g | 
| Cholesterol | 980 mg | 
| Sodík | 4,06 g | 
| Sůl | 8,45 g | 
| Sacharidy | 151,40 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do veľkého hrnca dáme trochu premytú a pokrájanú kapustu, nepokrájané mäso a klobásy, feferónky a zalejeme 1,5-2 litrami vody.
	Krok 2: Varíme na slabom plameni najmenej 3 hodiny. Občas premiešame, aby sa mäso a klobásy rozpadli na menšie kusy.
	Krok 3: Keď je mäso mäkké, vyberieme z hrnca kosti z bôčika a 15-20 minút pred koncom pridáme namočené huby.
	Krok 4: Nakoniec primiešame prelisovaný cesnak. Nezahusťujeme! Na tanieri pridáme ku kapustnici kôpku smotany. Podávame s celozrnným chlebom.
Zveřejněno 1. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5WM8
Moje poznámka
					
				
Moje silvestrovská kapustnica (zelňačka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5WM8
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 31 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 37 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 1 hodinou
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 7 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							zelňačka, 
						
						
							zelňačka recept, 
						
						
							kapustnica, 
						
						
							recept zelňačka, 
						
						
							maďarská zelňačka, 
						
						
							madarská kapustnica, 
						
						
							recepty zelnacka, 
						
						
							zelňačka recepty, 
						
						
							kapustnica recept, 
						
						
							kapustnica krkonošská, 
						
						
							silvestrovská zelnice, 
						
						
							gombasecká klobása recept, 
						
						
							madarska zelnice, 
						
						
							maďarská kapustnice, 
						
						
							recepty na zelnacku, 
						
						
							varime zelnacku, 
						
						
							sylvestrovská zelnice, 
						
						
							zelnacka madarska, 
						
						
							gombasecka zelnačka, 
						
						
							sivestrovska zelnacka
						
					
						Suroviny:
						
							zelí, 
						
						
							voda, 
						
						
							kýta vepřová, 
						
						
							bůček, 
						
						
							kližka hovězí, 
						
						
							plecko telecí, 
						
						
							krkovice uzená, 
						
						
							klobása, 
						
						
							klobása, 
						
						
							houby sušené, 
						
						
							feferonka, 
						
						
							česnek, 
						
						
							smetana zakysaná
						
					
	
			
	
	
Komentáře (15)
No je, ale patří to k tradici, že