Zvěřinový guláš
Zvěřina má vynikající výživné a lehce stravitelné maso s minimálním množstvím tuku. Maso zvířat ulovených ve volné přírodě má svou specifickou chuť a vůni a mnoho lidí jí kvůli tomu nevyhledává. Ale znalci se na své pochoutky vždy až do podzimu těší.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 021 kJ / 1 678 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 205,85 g |
| Tuky | 63,76 g |
| Vláknina | 20,18 g |
| Cholesterol | 519 mg |
| Sodík | 1,52 g |
| Sůl | 3,70 g |
| Sacharidy | 49,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno.
Krok 2: V kastrolu rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme sádlo, cibuli a osmažíme ji do hněda. Malinko zastříkneme vodou.
Krok 3: Na cibuli vložíme maso a orestujeme. Ke konci přidáme papriku a koření, protlak, promícháme a ještě krátce restujeme.
Krok 4: Zalijeme vývarem a vínem. Až se varem odpaří alkohol, dusíme maso pod pokličkou doměkka.
Krok 5: Přidáme trošku majoránky rozemnuté mezi prsty a brusinkovou marmeládu. Nakonec guláš zahustíme nastrouhaným chlebem.
Zveřejněno 24. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zvěřinový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gRpY
Moje poznámka
Zvěřinový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gRpY
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 10 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 1 hodinou
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 1 hodinou
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 1 hodinou
Candát po vsetínsku
Mirrika před 1 hodinou
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 2 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 2 hodinami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 2 hodinami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 2 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 2 hodinami
Suroviny:
maso srnčí,
cibule,
sádlo,
protlak rajčatový,
paprika,
paprika sušená uzená,
bobkový list,
jalovec,
slanina,
vývar masový,
víno červené,
sůl,
pepř mletý,
chilli,
marmeláda brusinková,
majoránka,
chléb
Komentáře (6)