Pečené ratatouille
Tradiční francouzský zeleninový pokrm, který proslavil zejména stejnojmenný film, pochází z okolí města Nice. Řeč je samozřejmě o zeleninovém ratatouille, které vás svojí plnou chutí přenese na Azurové pobřeží.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 239 kJ / 535 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,19 g |
Tuky | 32,87 g |
Vláknina | 19,97 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 46,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata nařízneme do kříže, spaříme, oloupeme a pokrájíme nadrobno (můžeme použít i konzervovaná sekaná rajčata).
Krok 2: Promícháme s posekanou naťovou cibulkou, osolíme, opepříme, přidáme asi tři lžíce olivového oleje a dáme na dno zapékací misky.
Krok 3: Lilek a cuketu nakrájíme na tenká kolečka, posolený lilek necháme chvíli vypotit. Zatím očistíme a pokrájíme na kolečka cibuli, na proužky papriky, na plátky česnek.
Krok 4: Lilek opláchneme, osušíme a všechnu zeleninu skládáme střídavě na rajčatový základ. Posolíme, důkladně zasypeme odrhnutým tymiánem a rozmarýnem, pokapeme olejem. Přikryjeme víkem a nebo použijeme alobal.
Krok 5: Pečeme asi 40 minut na cca 180 °C. Podušenou zeleninu necháme ještě odkrytou dopéci asi 15 minut na 160 °C.
Krok 6: Hodí se jako příloha k jakémukoliv masu, dá se jíst teplé i studené.
Zveřejněno 24. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené ratatouille
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pPlp
Moje poznámka
Pečené ratatouille
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pPlp
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 15 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 16 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 16 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 10 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 12 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 12 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 13 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 13 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 14 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 15 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 16 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 16 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 17 hodinami
Tématické fráze:
ratatuj recept,
ratatouille recept,
recept na ratatuj,
recepty ratatuj,
ratatouille v troubě,
ratatui recept,
ratatuj,
ratatouille z trouby,
ratatouille pečené v troubě,
ratatouille recept v troubě,
ratatuj v troubě,
ratatouille,
pečené ratatoule,
pečená zelenina ratatouille,
ratatouille pečená v troubě,
ratatouille top recepty,
pečena řepa v troubě v alobalu konzervovaná,
recept na ratatouille,
pečené ratatuj,
recept ratatouille
Suroviny:
lilek,
cuketa,
cibule červená,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá bílá,
cibulka,
česnek,
rajče,
tymián čerstvý,
rozmarýn,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový
Komentáře (10)