Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 187 kJ / 3 391 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 281,15 g |
Tuky | 97,25 g |
Vláknina | 59,86 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 3,19 g |
Sůl | 8,22 g |
Sacharidy | 330,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na kostky větší než na guláš. Dáme předehřát troubu na 170 °C.
Krok 2: Rozpálíme velkou hlubokou pánev se sádlem a dáme osmahnout nahrubo nasekanou cibuli. Když začne zlátnout, po částech přidáváme maso. Potřebujeme, aby se opékalo a kdybychom ho dali najednou, začalo by se dusit.
Krok 3: Všechno maso za občasného promíchání necháme zatáhnout ze všech stran. Osolíme, opepříme, přidáme polovinu prolisovaného česneku, který chceme použít. Promícháme a podlijeme teplým vývarem.
Krok 4: Přendáme do nádoby určené do trouby, přikryjeme víkem a dáme do předem vyhřáté trouby zapnuté na spodní a horní ohřev na cca na 2-2,5 hodiny. Nemusíme otvírat dříve než za 2 hodiny, pak zkusíme je-li maso měkké a pokud je potřeba, dáme ještě zpět. Až maso změkne, vyndáme ho z nádoby do jiné a všechnu šťávu k tomu propasírujeme přes sítko. Cibule krásně sos zahustí. Přidáme druhou polovinu prolisovaného česneku, dochutíme dle potřeby solí a pepřem, vrátíme maso, přivedeme k varu a odstavíme.
Krok 5: Po cca 90 minutách pečení masa začneme dělat rolády.
Nejprve uděláme špenát, každý ho může udělat, jak je zvyklý a nebo dáme na 1 lžíci sádla zpěnit jemně nasekanou cibuli. Přidáme mírně povolený špenát, osolíme, opepříme, prolisujeme česnek a krátce podusíme. Až se odpaří přebytečná voda, vmícháme rozklepnuté vejce a odstavíme. Necháme vychladnout při pokojové teplotě. Krok 6: Oškrábeme škrabkou brambory, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do velkého hrnce vařit vodu, ve které budeme rolády vařit. Brambory uvaří každý jak je zvyklý, nebo v nádobě k tomu určené dáme s 50 ml vody do MT a vlníme 6 minut /800 W. Protřepeme a ještě jednou vlníme 6 min/800 W. Voda by tam neměla být, nebo zbylou slijeme, přidáme poslední lžíci sádla a brambory rozšťoucháme úplně dohladka. Případné kousky vařečkou rozmáčkneme o stěnu nádoby, ale jsou-li brambory dobře uvařené, není to potřeba. Krok 7: Necháme trošku vychladnout, přidáme mouku, krupici, Solamyl, vejce, osolíme a rychle vypracujeme těsto (čím déle se s ním pracuje, tím víc řídne). Krok 8: Těsto rozdělíme na 3 díly, každý zvlášť dáme na potravinářskou fólii a rukou uděláme plát cca 22 x 19 cm. Na každý plát dáme 1/3 špenátu, začneme větší vrstvou u bližšího delšího kraje a směrem k druhému kraji vrstvu tenčí. Asi 2 cm od protějšího kraje necháme bez špenátu. Pomocí fólie svineme roládu. Zabalíme ji do fólie a konce svážeme kuchyňským provázkem. Krok 9: Vložíme všechny tři do vařící se vody a vaříme 20 minut. Vyndáme na vál nebo podložku, odstřihneme svázané konce a roládu vybalíme. Nakrájíme širokým, ostrým nožem. Nepoužíváme nit ani kráječ, špenát tím nelze překrojit. Krok 10: Podáváme s hovězím na česneku, ale hodí se i k uzenému masu.
Nejprve uděláme špenát, každý ho může udělat, jak je zvyklý a nebo dáme na 1 lžíci sádla zpěnit jemně nasekanou cibuli. Přidáme mírně povolený špenát, osolíme, opepříme, prolisujeme česnek a krátce podusíme. Až se odpaří přebytečná voda, vmícháme rozklepnuté vejce a odstavíme. Necháme vychladnout při pokojové teplotě. Krok 6: Oškrábeme škrabkou brambory, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do velkého hrnce vařit vodu, ve které budeme rolády vařit. Brambory uvaří každý jak je zvyklý, nebo v nádobě k tomu určené dáme s 50 ml vody do MT a vlníme 6 minut /800 W. Protřepeme a ještě jednou vlníme 6 min/800 W. Voda by tam neměla být, nebo zbylou slijeme, přidáme poslední lžíci sádla a brambory rozšťoucháme úplně dohladka. Případné kousky vařečkou rozmáčkneme o stěnu nádoby, ale jsou-li brambory dobře uvařené, není to potřeba. Krok 7: Necháme trošku vychladnout, přidáme mouku, krupici, Solamyl, vejce, osolíme a rychle vypracujeme těsto (čím déle se s ním pracuje, tím víc řídne). Krok 8: Těsto rozdělíme na 3 díly, každý zvlášť dáme na potravinářskou fólii a rukou uděláme plát cca 22 x 19 cm. Na každý plát dáme 1/3 špenátu, začneme větší vrstvou u bližšího delšího kraje a směrem k druhému kraji vrstvu tenčí. Asi 2 cm od protějšího kraje necháme bez špenátu. Pomocí fólie svineme roládu. Zabalíme ji do fólie a konce svážeme kuchyňským provázkem. Krok 9: Vložíme všechny tři do vařící se vody a vaříme 20 minut. Vyndáme na vál nebo podložku, odstřihneme svázané konce a roládu vybalíme. Nakrájíme širokým, ostrým nožem. Nepoužíváme nit ani kráječ, špenát tím nelze překrojit. Krok 10: Podáváme s hovězím na česneku, ale hodí se i k uzenému masu.
Zveřejněno 14. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí kližka na česneku s bramborovou roládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/84p2
Moje poznámka
Hovězí kližka na česneku s bramborovou roládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/84p2
Nejnovější recepty
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno před 54 minutami
Kuřecí yakitori
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná kachní prsa
Přidáno před 16 hodinami
Barbecue kuře
Přidáno před 16 hodinami
Plněné burgery
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
janakrejzarova před 1 hodinou
Brokolicová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Koprová omáčka
radekfiala před 1 hodinou
Cuketové soudky plněné sýrem a šunkou
KrisZaezemi před 2 hodinami
Špaldový koláč s pudinkem a jablky
Zabiczka před 3 hodinami
Smetanová polévka s kysaným červeným zelím
MirekFM před 4 hodinami
Jogurtový ovocný koláč
maminka Machulka před 4 hodinami
Buchta "Orgasmus"
veronika_straka před 4 hodinami
Makový koláč s třešněmi
Moanka před 8 hodinami
Vepřové plátky s těstovinami
Moanka před 8 hodinami
Tématické fráze:
co se dá dělat hovězí kliska,
hovězí kližka recepty,
co se dá udělat z hovězí klisky,
hovězí klizká recept,
co se da udelat z hovezi klizku,
hovězí klížka - recepty,
hovězí kližka na česneku
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
vývar hovězí,
brambory,
sádlo,
krupice dětská,
mouka hrubá,
solamyl,
vejce,
sůl,
špenát mražený,
cibule,
sádlo,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
vejce
Komentáře (7)