

Králíčí vývar s bylinkami a zeleninou
Suroviny
- 300 g králičích filetů
- 1 menší celer
- 1 cibule
- 1 mrkev
- brokolice (několik růžiček)
- 4 cherry rajčata
- nové koření
- pepř celý
- tymián
- kmín
- koriandr
- 4 ks bobkového listu
- kus celerové natě
- kus petrželové natě
- libeček
- 2,5 litru vývaru nebo voda + bujón
- domáci nudle nebo jiná zavářka
- česnek
- sůl
Postup přípravy receptu
Do vývaru dáme vařit na kousky nakrájené maso, zeleninu v celku bez brokolice, koření a bylinky (já kromě bobkového listu ho dala do „vajíčka na čaj“) a 2 cherry rajčata v celku.
Perlíme velmi mírným varem asi 1 hodinu. Pak vhodíme brokolici, zbytek nakrájených rajčat a domáci nudle a properlíme cca 8 minut. Dochutíme česnekem, solí, případně vlastním kořením a vypneme sporák.
Koření a zeleninu vcelku vyndáme a podle chuti ji buď nakrájíme a vrátíme, nebo využijeme jinak.
Poznámka od kuchařky
Musela jsem zlikvidovat maso a zbytek zeleniny.
Jinak já osobně zeleninu v celku pro sebe už do polévky nevracím, muž to naopak zbožňuje, takže je pro něj ;-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králíčí vývar s bylinkami a zeleninou
-
Králičí vývar (byť dělám trochu jinak) patří k mým nejoblíbenějším
-
Týý jo, nevylil se ti ten talíř?
Super
-
Špagi, mám problém, kde vzít toho králíka-ježiš já bych si ho tááák dala
Polévečka zajisté suprová a ty máš 3.bod
-
,není co dodat...
-
1974andrea: Andrejko, to byl poslední kousek filetu a prostě dnes se musel spotřebovat, muž odmítl maso, chtěl polévku
, máme polévku
- je výborná
-
pěkné dobrá polévka
-
-
Jéžíši
, není toho králíka na polévku škoda
? Co já bych za jednoho dala
. Ale určitě vývárek bude dobrý