Boloňská omáčka
Boloňská omáčka, kterou můžete znát také jako ragú alla bolognese, je výborné zimní jídlo. Výrazná chuť pomalu dušeného masa ve spojení s čerstvými těstovinami vás krásně zahřeje na těle i na duši.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 692 kJ / 882 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,29 g |
Tuky | 16,23 g |
Vláknina | 16,37 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 410 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 47,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boloňská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x1p3
Moje poznámka
Boloňská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x1p3
Nejnovější recepty
Sýrové papriky
Přidáno před 19 hodinami
Rajčatové lasagne
Přidáno před 21 hodinami
Zapečené houby se zeleninou
Přidáno 6. 8. 2025 08:00:02
Salsiccia s křenem a hořčicemi
Přidáno 6. 8. 2025 06:20:00
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno 6. 8. 2025 06:02:49
Lehká cuketová polévka
Přidáno 6. 8. 2025 06:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďovo-cuketová polévka s nočky
bohdana před 17 minutami
Cuketové placky a šťouchané brambory
vaclavagregrova před 38 minutami
Jablečný dort
Marceval před 39 minutami
Krůtí přírodní řízek na hořčici
mafinka888 před 58 minutami
Španělský ptáček
1vaclav před 1 hodinou
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
Rapljan před 1 hodinou
Vepřové na houbách
josef.ridic před 1 hodinou
Španělské ptáčky
1vaclav před 1 hodinou
Krtkův dort na plechu
Dana89 před 3 hodinami
Vláčné řezy s pudinkem a ostružinami
hanacka před 6 hodinami
Tématické fráze:
boloňská omáčka,
bolonska omacka recept,
recept na bolonskou omacku,
domácí boloňská omáčka,
recept bolonská omáčka,
recepty bolonská omáčka,
bolonska,
bolognská omáčka,
boloňské omáčka,
bulonská omáčka,
boloňská omáčka recepty,
bolonská omáčka pro děti,
recept na boloňská omáčka,
jak se dělá boloňská omáčka,
balonska omacka,
omáčka boloňská,
bouloňská omáčka,
bolňská omáčka,
jak udělat bolonskou omáčku,
bolonská omáčka
Suroviny:
maso hovězí mleté,
slanina,
mrkev,
celer řapíkatý,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
rajče,
víno červené,
vývar masový,
olej,
sůl,
pepř mletý,
bazalka čerstvá,
koření oregáno
Komentáře (40)
Recept ještě nebyl hodnocen 2,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jen pro zajímavost, rozhodně ne jako kritika receptu!!!!
Já myslím, že ani ne do půl hodiny je mleté maso hotové? Jinak díky za inspiraci.
S recepty na ragout bolognese je to asi jako u nás se "svíčkovou".....co rodina to recept...
Ale česká klasika za 30 minut na stole prostě není boloňská omáčka, ta ty dvě hodiny chce, kdo jednou zkusí pochopí...Celer řapíkatý, v originále žádné oregano ani bazalka, mléko jsem sice nikdy nepochopila, ale dávám....
Marcella Hazan a její kuchařka - doporučuji.