Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolová polévka s uzeným masem

Tato hustá a sytá polévka krásně voní po uzeném mase a libečku. Připravíme ji z fazolí a uzených žeber, které vaříme v tlakovém hrnci. Polévku dochutíme česnekem a zahustíme jíškou.

Hodnocení receptu je 4,2 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka a Vlastik

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 80 min

90 min (10 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 7 porcí

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 864 kJ /
1 880 kcal
Bílkoviny86,89 g
Tuky92,15 g
Vláknina48,54 g
Cholesterol 38 mg
Sodík 98 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy152,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole, uzená žebra a libeček zalijeme vývarem a dáme vařit do tlakového hrnce. Vaříme asi 50 minut. Potom maso z hrnce vytáhneme a do hrnce přidáme prolisovaný česnek a pepř. Pokračujeme dál ve vaření, ale už ne pod tlakem. Krok 2: Uvařené maso obereme z kosti, nakrájíme na kostky a vrátíme zpátky do hrnce. Krok 3: Připravíme jíšku. Olej smícháme s moukou. Směs mícháme na mírném ohni, až mouka lehce zrůžoví. Když je jíška hotová, necháme ji vychladnout. Krok 4: Hotovou, vychladlou jíšku vmícháme do polévky a necháme provařit.

TIP: Jak vařit v tlakovém hrnci

Zveřejněno 25. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ygV

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ygV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Mnaaaaaaaaaqm ♥️

lomačka 7. 6. 2012 19:38
:yes::-p:-p

a ještě jsem chtěla přidat, že v sobotu budu soutěžit v rodné vsi "O nejlepší fazulnicu"! Naší vsi se totiž říká Fazulov a my, kdo jsme se tu narodili, tak jsme fazulňáci :-)) Jinak je to Moravské Nová Ves u Břeclavi na Jižní Moravě. Tak držte všem fazulňákům palce, jako držím já Vám všem! Budu k tomu smažit lívance a už teď se moooooc těšííím. S láskou j.:-D

taky děláme s uzeným, a tak zkusím i tento recept, díky. Pěkné vaření, přeji! je to krásná tvůrčí práce, kdo nechce vařit o moc přichází, viďte?:-):-):-)

Škoda, že tahle výtečná polévka tu má jen jeden bod, dnes jsem ji vařila na přání manžela a pochutnali jsme si všichni, přidala jsem jen brambory. Letí bodík a fotečky, díky.

ferda to petr 1. 11. 2010 12:43
v cem je problem?

uzených žeber s ř:-?:-?:-?hmm..

elalalalalalala 7. 10. 2009 15:15
krááááááááááááááááááááááááááááááááááááása

moke mamka ji dela podobne,ale zahustuje smetanou s hladkou moukou:yes:

Tématické fráze:
uzena polevka s fazolemi, recept na fazolovou polevku, polevka z becoku, uzená polévka, fazolová polévka s klobásou zdeněk pohlreich, fazolová, slovenská fazolová polévka se smetanou, polévka z uzeného masa, fazolová polívka, uzené maso recepty, polévka z červených fazolí, cervena fazolova polevka, nejlepší polévky recepty, polévka s uzeným, uzená polévka recept, fazolačka z becoků, polévky recepty, cervene fazole polevka, polévka s becoků, hrachova polevka s uzenym

Suroviny:
fazole bílé, žebra uzená, olej, mouka hladká, vývar masový, pepř mletý, česnek, libeček

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu