Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 549 kJ / 3 238 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 195,46 g | 
| Tuky | 232,58 g | 
| Vláknina | 20,92 g | 
| Cholesterol | 551 mg | 
| Sodík | 4,62 g | 
| Sůl | 11,20 g | 
| Sacharidy | 51,55 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky (4x4cm).
	Krok 2: Česnek oloupáme a nakrájíme na plátky. Maso s česnekem vložíme do mísy, přidáme bobkové listy a lístky tymiánu a rozmarýnu. (Já nesehnal čerstvý, tak jsem dal sušený).
	Krok 3: Zakápneme olejem a přilijeme víno. Směs lehce osolíme a opepříme. Přikryjeme a necháme odležet. (podle toho jak pospícháte - nejlépe přes noc).
	Krok 4: Cibuli, rajčata a mrkev oloupeme.
	Krok 5: Olivy necháme okapat. Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev na špalíky a rajčata s olivami na plátky. Slaninu na kostičky.
	Krok 6: Pokud máte PH, ve kterém je možná příprava na sporáku, tak ho rozehřejeme, potřeme olejem a osmažíme cibuli.
	Krok 7: Pak přidáme slaninu a necháme vypéct. Přidáme maso bez marinády a orestujeme. Přidáme mrkev,rajčata, olivy a přilijeme marinádu.
	Krok 8: Pokud máte PH, který není určen pro přípravu na sporáku je možné na pánvi a pak přendat.
	Krok 9: Pomalíme na st. 1 asi 7 hodin. 
Příloha - brambory na jakýkoliv způsob.
Příloha - brambory na jakýkoliv způsob.
Zveřejněno 22. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Hovězí po provensálsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lpXj
Moje poznámka
					
				
Hovězí po provensálsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lpXj
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 42 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 52 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 2 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 12 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 14 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 15 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							hovězí po provensálsku, 
						
						
							maso po provensálsku, 
						
						
							hovězí maso po provensálsku, 
						
						
							vepřové maso po provensálsku, 
						
						
							vepřové po provensálsku, 
						
						
							hovezi platky po provensalsku, 
						
						
							po provensálsku, 
						
						
							hovězí po provansalsku, 
						
						
							hovězí zadní příprava, 
						
						
							hovězí pečeně po provensálsku, 
						
						
							hovězí zadní recept, 
						
						
							veprový kostka po provensalsku, 
						
						
							maso po provencálsku, 
						
						
							recept hovězí po provensálsku, 
						
						
							hovězí nudličky po provencálsku, 
						
						
							hovězí příprava, 
						
						
							hovězí po provencálsku, 
						
						
							hovězí na provensálsku, 
						
						
							vepřové kostky po provensálsku, 
						
						
							pomalý hrnec recepty
						
					
						Suroviny:
						
							hovězí zadní, 
						
						
							víno bílé, 
						
						
							rajče, 
						
						
							slanina anglická, 
						
						
							olivy černé, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							tymián čerstvý, 
						
						
							rozmarýn čerstvý, 
						
						
							pepř, 
						
						
							sůl, 
						
						
							olej olivový
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (10)