Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 549 kJ / 3 238 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 195,46 g |
Tuky | 232,58 g |
Vláknina | 20,92 g |
Cholesterol | 551 mg |
Sodík | 4,62 g |
Sůl | 11,20 g |
Sacharidy | 51,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky (4x4cm).
Krok 2: Česnek oloupáme a nakrájíme na plátky. Maso s česnekem vložíme do mísy, přidáme bobkové listy a lístky tymiánu a rozmarýnu. (Já nesehnal čerstvý, tak jsem dal sušený).
Krok 3: Zakápneme olejem a přilijeme víno. Směs lehce osolíme a opepříme. Přikryjeme a necháme odležet. (podle toho jak pospícháte - nejlépe přes noc).
Krok 4: Cibuli, rajčata a mrkev oloupeme.
Krok 5: Olivy necháme okapat. Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev na špalíky a rajčata s olivami na plátky. Slaninu na kostičky.
Krok 6: Pokud máte PH, ve kterém je možná příprava na sporáku, tak ho rozehřejeme, potřeme olejem a osmažíme cibuli.
Krok 7: Pak přidáme slaninu a necháme vypéct. Přidáme maso bez marinády a orestujeme. Přidáme mrkev,rajčata, olivy a přilijeme marinádu.
Krok 8: Pokud máte PH, který není určen pro přípravu na sporáku je možné na pánvi a pak přendat.
Krok 9: Pomalíme na st. 1 asi 7 hodin.
Příloha - brambory na jakýkoliv způsob.
Příloha - brambory na jakýkoliv způsob.
Zveřejněno 22. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí po provensálsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lpXj
Moje poznámka
Hovězí po provensálsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lpXj
Nejnovější recepty
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 11 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 11 hodinami
Aspik s vajíčkem
Přidáno před 14 hodinami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvacetiminutový švestkový koláč
Fitulka před 1 hodinou
Fazolkový salát
Vlasta159 před 5 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 13 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 14 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 15 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 17 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 17 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 18 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 18 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 18 hodinami
Tématické fráze:
hovězí po provensálsku,
maso po provensálsku,
hovězí maso po provensálsku,
vepřové maso po provensálsku,
vepřové po provensálsku,
hovezi platky po provensalsku,
po provensálsku,
hovězí po provansalsku,
hovězí zadní příprava,
hovězí pečeně po provensálsku,
hovězí zadní recept,
veprový kostka po provensalsku,
maso po provencálsku,
recept hovězí po provensálsku,
hovězí nudličky po provencálsku,
hovězí příprava,
hovězí po provencálsku,
hovězí na provensálsku,
vepřové kostky po provensálsku,
pomalý hrnec recepty
Suroviny:
hovězí zadní,
víno bílé,
rajče,
slanina anglická,
olivy černé,
mrkev,
cibule,
česnek,
bobkový list,
tymián čerstvý,
rozmarýn čerstvý,
pepř,
sůl,
olej olivový
Komentáře (10)