Svíčková omáčka:
Nejklasičtější ze všech českých omáček je jednoznačně svíčková. Každý má na ní svůj recept, na který nedá dopustit. Tento je trochu netradiční a využívá suroviny z vývaru na polévku.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 527 kJ / 1 321 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,11 g |
Tuky | 75,83 g |
Vláknina | 9,43 g |
Cholesterol | 267 mg |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 3,10 g |
Sacharidy | 33,81 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svíčková omáčka:
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4R5V
Moje poznámka
Svíčková omáčka:
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4R5V
Nejnovější recepty
Cibulové rizoto z papiňáku
Přidáno před 7 hodinami
Smažená cuketa se salámem
Přidáno před 13 hodinami
Pórkové rizoto podle Pohlreicha
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové krokety
Přidáno před 21 hodinami
Hrušková marmeláda
Přidáno 18. 8. 2025 17:03:01
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno 18. 8. 2025 09:06:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 6 hodinami
Nádivka z cukety
Danna před 6 hodinami
Tvarohový koláč z bílé čokolády
JaniceKey před 7 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
kachlicka77 před 7 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
Kristl1980 před 7 hodinami
Šťavnatý špendlíkový koláč s tvarohem
DitaB před 8 hodinami
Salát s mozzarellou a kuřecím masem
bittmanv před 8 hodinami
Nudle s tvarohem a jablky
brtna před 9 hodinami
Pomazánka ze smažených vajíček
brtna před 9 hodinami
Tapiokový pudink s lesními plody
ha.ry před 9 hodinami
Tématické fráze:
svíčková omáčka,
svíčková omáčka recept,
recept na svíčkovou omačku,
recept svičkova omačka,
jak dochutit svíčkovou,
omáčka svíčková,
svíčková na smetaně,
jak se dela svickova omacka,
recepty svickova omacka,
hovězí svíčková omacka,
čím dochutit svíčkovou,
příprava svíčkové omáčky,
příprava svíčkové,
top recepty omáčky,
recept svíčková na smetaně,
jak se dělá svíčková,
jak se vari svickova,
recepty na svíčkovou omáčku,
omačky svíčková,
svíčková
Suroviny:
maso,
vývar masový,
mrkev,
celer,
petržel,
koření nové koření,
pepř celý,
tymián,
bobkový list,
mléko,
mouka polohrubá,
smetana zakysaná,
cukr,
máslo,
šťáva citronová,
slanina
Komentáře (21)
Levik:nechám orestovat maso a zeleninu a dělám až druhý den.
Jani Pa já jsem tu smetanu rozmixovala společně se zeleninou.
a nechte přejít varem. Trochu to pomůže.
(to víš zoubky mam některé už třetí)Když je šlehačka,tak jí také přidám,ale raději používám zakysanou smetanu,ten solamyl vyzkouším.Přeji celé vaší rodině dobrou chuť