Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubnové zelí s hovězím masem / dietní

Tato dušená kedlubna si vás určitě získá! Je chuťově výrazná, stejně lahodná jako klasické dušené zelí, a v kombinaci s vařeným hovězím masem potěší každého, kdo dbá na lehkou, dietní a vyváženou stravu.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Institut kompliment

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 816 kJ /
434 kcal
Bílkoviny44,93 g
Tuky10,62 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 71 mg
Sodík 191 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy31,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli pokrájíme najemno a opražíme s moukou na rostlinném oleji v nepřilnavém hrnci. Krok 2: Okrájenou kedlubnu nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme se solí a kmínem k cibulce a podlijeme trochou vody nebo vývarem. Krok 3: Dusíme do změknutí zhruba 30 minut, podle potřeby průběžně podléváme. Krok 4: Před koncem vaření okyselíme a mírně dosladíme jako tradiční zelí. Krok 5: Podáváme s vařeným hovězím masem.

TIP: Jak uvařit kedlubnové zelí - rady a tipy

Zveřejněno 5. 10. 2009

Poznámka autora Institut…

Recept vhodný pro redukci váhy i udržovací režim.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnové zelí s hovězím masem / dietní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JqLP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnové zelí s hovězím masem / dietní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JqLP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes: kedlubnové zelí máme rádi a dělám i k pečenému masu, je výborné :-K

Výborné,zítra budu dělat už podruhé,posílám bodíka:yes:

Tak, uvařeno, snězeno;-) Já pro sebe jsem si to udělala z 1/2kedlubny, 100g masa a 150g brambor. Zelí jsem dusila jen ve vodě s troškou soli a kmínu, pak zahustila malinkým bramborem, osladila 1 kolečkem sacharinu. Maso jsem podusila na 20g cubule a jedné malé lžičce olivového oleje, zalila vodou a vzniklou šťávu jsem si zahustila půl lžičkou škrobu. Celkový dojem je, že i dietář se může opravdu dobře najíst;-) Fotku přidám později, teď musím jít sbírat ořechy:-(, asi s něma půjdeme na trh:-)):-D, tolik jich je.

Teď co dietařím se mi hodí každý dietní receptík. Kedlubnové zelí jsem nikdy nedělala, ale jedla jsem ho a moc mi chutnalo. Dávám na vyzkoušení.;-)

Kedlubnové zelí je u nás ve velké oblibě:-p:-p(děláme z gigantů:-p) a tak ráda zvolím jako doplněk hovězí maso a ochutnám;-).

neviem ci tymto nachovam mojho muza, ale ja si ukladam na vyskusanie..

Já ho taky dělám, ale ne s hovězím, takže díky i za tuhle variantu, kedlubnu mám, už jdu vyndat z mrazáku hovězí:-D:yes::yes::yes:

Také dělám kedlubnové zelí a dávám bodík:-p:yes:+2.

Kedlubnové zelí dělám, je to skvělá obměna:-p;-):yes:

Tématické fráze:
kedlubnové zelí, kedlubnové zelí recept, zelí recepty, kedlubnové zelí video, recept kedlubnové zelí, recept na kedlubnové zelí, recepty dietni, zelí z kedlubny, kedlubnové recepty, kedlubnové zelí mačingová, recepty kedlubnové zelí, zelí z kedluben, recepty pro redukci váhy, zelí recept, recept na zelí, výborné kedlubnové zelí, zeli z kedlubnu, dietní recept, kedlubnové, zelí z gigantu

Suroviny:
kedlubna, cibule, mouka hladká, olej rostlinný, voda, kmín celý, sůl, ocet, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu