Hovězí plátky na houbách
Hovězí plátky na houbách jsou skutečně svátečním obědem. Voní lesem, kmínem a poctivou českou kuchyní. Stačí k nim připravit dušenou rýži a dopřát masu dostatečný čas v troubě. Odměnou vám bude křehké a rozpadající se maso.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 862 kJ / 684 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 121,86 g |
| Tuky | 7,44 g |
| Vláknina | 26,40 g |
| Cholesterol | 235 mg |
| Sodík | 270 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 21,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme nahřívat na 220 °C.
Krok 2: Maso nakrájíme na 4 plátky, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Plátky masa z jedné strany obalíme v hladké mouce.
Krok 3: Cibule oloupeme. Jednu cibuli nakrájíme najemno a dáme smažit na rozehřátý olej. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme na ni okořeněné plátky masa.
Krok 4: Maso orestujeme z obou stran tak, aby se zatáhlo.
Krok 5: Podlijeme vývarem, poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou vložíme do vyhřáté trouby.
Krok 6: Teplotu snížíme na 180 °C a necháme maso pomalu péct. Pečeme do měkka asi 2-2,5 hodiny, závisí na stáří masa.
Krok 7: Mezitím očištíme a nakrájíme houby. Nakrájíme i druhou cibuli na kostičky.
Krok 8: Cibulku osmahneme na rozehřátém sádle. Když cibule zesklovatí, přidáme houby (můžou být i mražené). Osolíme, přidáme trochu drceného kmínu a dusíme asi 10 minut.
Krok 9: Přibližně po hodině pečení k masu v troubě přidáme podušené houby a dál pečeme do měkka. Upečené máso dosolíme a můžeme podávat.
Krok 10: Podáváme s dušenou rýží.
Zveřejněno 17. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí plátky na houbách
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z6l5
Moje poznámka
Hovězí plátky na houbách
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z6l5
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 55 minutami
Grinchův elixír
Přidáno před 15 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 18 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 1 hodinou
Kapří hranolky
loing před 10 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 10 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 10 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 10 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 11 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 12 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na houbách,
hovězí na houbách recept,
hovězí plátek na houbách,
hovězí plátky,
hovězí na houbách s rýží,
hovězí pečeně na houbách,
hovězí maso na houbách,
hovězí na houbách v troubě,
plátky na houbách,
hovězí na hříbkách,
hovězí plátky v troubě,
recept na hovezi na houbach,
recept hovězí na houbách,
hovezi na houbach video,
hovězí krk na houbách,
hovězí zadní na houbách,
recepty hovězí na houbách,
recept - hovězí na houbách,
hovezi platky recept,
hovězí na čerstvých houbách
Suroviny:
hovězí zadní,
cibule,
houby čerstvé,
vývar hovězí,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený,
olej,
sádlo,
koření houbová variace,
mouka hladká
Komentáře (36)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Houbové koření
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Je tu na to dokonce i recept.
Chápu, že nikdo učenej z nebe nespadnul, ale svoje neznalost se dá prezentovat i s menší mírou arogance, než tu předvádíte.
V 21. Století taky existuje google, kde se dá spousta informací zjistit a nebýt za trotla.
Moment, ale autorka píše - vyhřáté a pak pomalu péci - pomalu nelze péci na 220°C, ovšem uznávám,že autorka měla uvést, že snížíme teplotu nebo tak nějak
každopádně se řiď vlastnostmi své trouby, ani 2 trouby téže značky nepečou stejně. Jinak jsem recept doplnila o ono snížení teploty.
Kačka
dnes jsme nevěděli co k obědu a náhodou jsem našel Váš recept.Sice jsem neměl čerstvé ale ,sušené houby a musím konstatovat že to bylo \\\\\\\"boží\\\\\\\". Hovězí na houbách připravené tímto způsobem je super, vůbec se to nedá srovnat s klasickou omáčkou.