Moje musaka
Musaka je klasika středomořské kuchyně, která vás okouzlí svou vrstvami a chutěmi. Kombinace šťavnatého mletého masa, jemně pečeného lilku a brambor, vše dobře zapečené, tvoří neodolatelný pokrm, který voní po bylinkách a slunném jihu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 020 kJ / 1 200 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,57 g |
| Tuky | 32,46 g |
| Vláknina | 14,88 g |
| Cholesterol | 460 mg |
| Sodík | 1,37 g |
| Sůl | 3,50 g |
| Sacharidy | 85,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci orestujeme maso, osolíme, okořeníme. Přidáme lžičku tymiánu a půl lžičky rozmarýnu.
Krok 2: Oloupané syrové brambory nakrájíme na tenké plátky a 3/4 z nich dáme na dno zapékací misky vymazané máslem. Osolíme a posypeme špetkou rozmarýnu a tymiánu.
Krok 3: Na brambory dáme pokrájená rajčata, vymačkaný pokrájený lilek a papriky. Osolíme. Navrstvíme maso, ze kterého slijeme tuk a jako poslední vrstvu dáme zbytek posolených brambor.
Krok 4: Dáme zapéct na 220 °C asi 45 minut. Deset minut před koncem pečení, hojně zasypeme sýrem.
Zveřejněno 3. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje musaka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Eq2
Moje poznámka
Moje musaka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Eq2
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 12 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 12 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 13 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 14 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 15 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 16 hodinami
Tématické fráze:
bulharská musaka s mletým masem,
balkánská musaka,
recept na musaku,
bulharská musaka,
recept bulharská musaka,
turecká musaka,
musaka,
bulharská musaka recept,
musaca,
musaka recept,
bramborová musaka,
recept na musacu,
recepty na musaku,
recept na bulharskou musaku,
recepty musaka,
turecká musaka recept,
recept na mousaku,
musaku,
pravá musaka,
zeleninová musaka
Suroviny:
maso hovězí mleté,
brambory,
rajče,
paprika čerstvá bílá,
lilek,
sýr nastrouhaný,
paprika čerstvá červená,
pepř mletý,
rozmarýn,
tymián,
sůl
Komentáře (14)