Koleno vepřové, vařené a pečené
Vepřové koleno, uvařené a dopečené v pikantní marinádě, je velká dobrota. Křupavá kůžička a šťavnaté maso jsou neodolatelné. Pozvěte pár kamarádů, dejte vychladit pivo, připravte chléb, a hostina s pečeným kolenem může začít.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 169 kJ / 279 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,47 g |
| Tuky | 1,28 g |
| Vláknina | 27,85 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,33 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 52,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koleno omyjeme a dáme spolu s kořením do vroucí vody.
Krok 2: Vaříme pomalu cca 1 hodinu, poté necháme v teplém vývaru přikryté vychladnout.
Krok 3: Vychladlé koleno nakrojíme na několika místech až ke kosti, potřeme marinádou, podlijeme vývarem z kolena, přidáme 5 stroužků česneku a 4 poloviny cibule.
Krok 4: Přikryté pečeme cca 1,5 hodiny za častého podlévání na 200 °C. Poté odkryjeme a dopečeme dokřupava.
Zveřejněno 31. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koleno vepřové, vařené a pečené
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AmXl
Moje poznámka
Koleno vepřové, vařené a pečené
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AmXl
Nejnovější recepty
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 18 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 29 minutami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 1 hodinou
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 3 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 5 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 5 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 12 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 14 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 15 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 15 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 16 hodinami
Tématické fráze:
pečené koleno,
vařené koleno,
vepřové koleno,
vepřové koleno recepty,
pomalu pecene veprove koleno,
recept na vynikající pečená kolena,
veprove koleno recept,
vařené koleno recept,
příprava vepřového kolena na pečení,
vepřové koleno pomalu pečené,
pečené vepřové koleno,
pečené koleno recept,
koleno recept,
marináda na vepřové koleno,
recept na vepřové koleno,
recepty veprove koleno,
marináda na pečené koleno,
recept na vařené koleno,
pomalu pečené koleno,
vepřové koleno pečené
Suroviny:
koleno vepřové,
voda,
pepř,
koření nové koření,
sůl,
bobkový list,
česnek,
cibule,
omáčka chilli,
zázvor mletý,
pepř,
omáčka sojová,
česnek,
cibule
Komentáře (55)
Bylo to úžasný,stejnou marinádu dělám ka kuřecí křídla+ hodně šťávy z limety a trochu medu .
Naložit uvařit nechat do druhého dne, poté vyjmout a postupovat dále
můj řezník mi koleno pěklně vykostí,vše je pak rychlejší a chutě se do masa lépe dostanou,kost samozřejmě vařím i peču společně
EDIT:
dávám chilli omáčku se zrníčky-takovou tu průhlednou ...kuřecí na vepřové mi přišlo jako rouhání
Děkuji, K.
klidně se ptejte, žádný učený z nebe nespadl...
a mám to jako dělenou.. bez.. jenom masko.. bože, to je slast
a za fotečky děkuji, vypadá to úžasně
Myslím že s těmi mmarinádami je to super vychytávka (teda nemyslím, vidím
tady je důležité hlavně to vložení do vařicí vody, aby se maso rychle zatáhlo, nechcheme z toho vývat na polívku