Koleno vepřové, vařené a pečené
Vepřové koleno, uvařené a dopečené v pikantní marinádě, je velká dobrota. Křupavá kůžička a šťavnaté maso jsou neodolatelné. Pozvěte pár kamarádů, dejte vychladit pivo, připravte chléb, a hostina s pečeným kolenem může začít.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 169 kJ / 279 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,47 g |
Tuky | 1,28 g |
Vláknina | 27,85 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 52,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koleno omyjeme a dáme spolu s kořením do vroucí vody.
Krok 2: Vaříme pomalu cca 1 hodinu, poté necháme v teplém vývaru přikryté vychladnout.
Krok 3: Vychladlé koleno nakrojíme na několika místech až ke kosti, potřeme marinádou, podlijeme vývarem z kolena, přidáme 5 stroužků česneku a 4 poloviny cibule.
Krok 4: Přikryté pečeme cca 1,5 hodiny za častého podlévání na 200 °C. Poté odkryjeme a dopečeme dokřupava.
Zveřejněno 31. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koleno vepřové, vařené a pečené
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AmXl
Moje poznámka
Koleno vepřové, vařené a pečené
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AmXl
Nejnovější recepty
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 20 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 3 minutami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 14 minutami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 10 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 11 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 12 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 13 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 13 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 14 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 16 hodinami
Tématické fráze:
pečené koleno,
vařené koleno,
vepřové koleno,
vepřové koleno recepty,
pomalu pecene veprove koleno,
recept na vynikající pečená kolena,
veprove koleno recept,
vařené koleno recept,
příprava vepřového kolena na pečení,
vepřové koleno pomalu pečené,
pečené vepřové koleno,
pečené koleno recept,
koleno recept,
marináda na vepřové koleno,
recept na vepřové koleno,
recepty veprove koleno,
marináda na pečené koleno,
recept na vařené koleno,
pomalu pečené koleno,
vepřové koleno pečené
Suroviny:
koleno vepřové,
voda,
pepř,
koření nové koření,
sůl,
bobkový list,
česnek,
cibule,
omáčka chilli,
zázvor mletý,
pepř,
omáčka sojová,
česnek,
cibule
Komentáře (55)
Bylo to úžasný,stejnou marinádu dělám ka kuřecí křídla+ hodně šťávy z limety a trochu medu .
Naložit uvařit nechat do druhého dne, poté vyjmout a postupovat dále
můj řezník mi koleno pěklně vykostí,vše je pak rychlejší a chutě se do masa lépe dostanou,kost samozřejmě vařím i peču společně
EDIT:
dávám chilli omáčku se zrníčky-takovou tu průhlednou ...kuřecí na vepřové mi přišlo jako rouhání
Děkuji, K.
klidně se ptejte, žádný učený z nebe nespadl...
a mám to jako dělenou.. bez.. jenom masko.. bože, to je slast
a za fotečky děkuji, vypadá to úžasně
Myslím že s těmi mmarinádami je to super vychytávka (teda nemyslím, vidím
tady je důležité hlavně to vložení do vařicí vody, aby se maso rychle zatáhlo, nechcheme z toho vývat na polívku