Ohnivé maso
Pro labužníky pikantních jídel tu máme recept na nudličky dušeného vepřového masa s feferonkami, kapií a kyselými okurkami, to vše spojené hořčicí. K ohnivému masu jako přílohu můžete připravit třeba hranolky nebo bramboráčky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 380 kJ / 1 286 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,85 g |
Tuky | 56,89 g |
Vláknina | 16,16 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 3,08 g |
Sůl | 7,45 g |
Sacharidy | 71,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji zprudka orestujeme nudličky z vepřové kýty, osolíme, opepříme a přidáme oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli. Chvíli restujeme.
Krok 2: Pak přidáme hořčici a na proužky nakrájené okurky, kapii a nadrobno nakrájené feferony. Vše orestujeme a nakonec přilijeme nálev z feferonů, nebo trošku vody a necháme provařit.
Krok 3: Část hořčice se může vynechat a maso před zalitím nálevem poprášit hladkou moukou a chvilku osmahnout.
Krok 4: Jako příloha se hodí hranolky, chléb, topinky, malé bramboráčky.
Zveřejněno 6. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ohnivé maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KMG
Moje poznámka
Ohnivé maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KMG
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 14 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 1 hodinou
Domácí libečková sůl
Přidáno před 4 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 8 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 8 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 11 minutami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 1 hodinou
Rajská omáčka
Maroun416 před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 1 hodinou
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 4 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 6 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 8 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 8 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 10 hodinami
Tématické fráze:
kureci ohnive maso,
vepřové ohnivé maso,
ohnive kuřecí maso,
ohnivémaso,
ohnive maso kuřeci,
ohnive meso,
topinka s ohnivým masem,
ohnivé vepřové nudličky,
topinky s ohnivym masem,
ohnivé vepřové maso,
ohnive nudlicky,
recept masová topinka,
recepty z masa,
recepty-ohnive maso,
ohnive maso veprove,
jak se děla ohnive maso,
ohnive maso v bramboraku,
recept ohnivé kuřecí maso,
onivé maso,
ohivé maso
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
olej,
hořčice,
okurky sterilované,
kapie sterilovaná,
feferonka sterilovaná,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (16)