Suroviny
Porce: 3 litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 673 kJ / 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,06 g |
Tuky | 12,48 g |
Vláknina | 14,82 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 106 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 56,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapustu si nakrouháme jako zelí, mrkev a brambory nakrájíme na čtverečky, česnek na plátky(nebo můžeme propasírovat) a cibuli nakrájíme nadrobno.
Krok 2: V hrnci s olejem osmažíme cibuli do sklovita, dáme papriku, kapustu, brambory, mrkev a ještě chvilku osmažíme.
Krok 3: Pak zalijeme zeleninovým vývarem(není-li po ruce dáme 1/2 masoxu, nebo Vegetu, ale klidně nemusíme dávat nic z toho), dodáme kmín s majoránkou a vaříme, až je zelenina měkká.
Krok 4: Do zakysané smetany dáme mouku a 1 naběračku vařící se polévky, pěkně prošleháme metličkou a nakonec vlijeme do polévky (děláme to tak proto, aby se nám smetana v polévce nezdrcla a funguje to bezvadně.
Krok 5: Polévku promícháme, chvíli necháme povařit, můžeme dosolit a po vypnutí polévky dáme ještě petrželku.
Zveřejněno 17. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zakysaná kapustovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BR1Y
Moje poznámka
Zakysaná kapustovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BR1Y
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 10 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 14 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 7 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 10 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 11 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 13 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 13 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 13 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 14 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 15 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 15 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 15 hodinami
Tématické fráze:
aby se smetana nezdrcla,
aby se nezdrcla smetana,
zakysana polevka,
co dělat, aby se smetana při vaření nezdrcla,
zakysaná smetana aby se nezdrcla,
jak pridat smetanu aby se nezdrcla,
kapustacka,
zakysaná zelenina,
polévka ze zakysané smetany,
by se smetana nezdrcla,
co dělat aby se smetana nezdrcla,
aby smetana nezdrcla,
jak přidat zakysanou smetanu do polívky aby se nezdrcla,
aby se kulajda nezdrcla,
těší že zakysané smetany,
co dělat aby se nezdrcla zakysaná smetana,
aby se nezdrcla zakysana smetana,
aby se zakysaná smetana v polívce nezdrcla,
aby se polévka nezdrcla,
kapustovka
Suroviny:
kapusta,
brambory,
cibule,
mrkev,
česnek,
kmín drcený,
majoránka,
paprika sušená sladká,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
olej,
bujón zeleninový,
sůl,
petrželka
Komentáře (25)
Skvělá polévka, ani nikdo doma neprotestoval, že by bylo překapustováno
Jana Pá: Jani, šup sem s tou fotkou, budu moc ráda, když jí sem přidáš