Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dietní fazolová polévka s celerem - Fassolada me Selino

Přeneste se do slunného Řecka s touto dietní verzí pokrmu fassolada. Kombinace bílých fazolí, mrkve a aromatického celeru vytvoří sytou polévku, která i bez zahuštění jíškou skvěle chutná a spolehlivě zasytí.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nonya

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min bez doby máčení fazolí

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava, bez doby máčení fazolí)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 124 kJ /
1 464 kcal
Bílkoviny74,17 g
Tuky34,66 g
Vláknina67,69 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 157 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy181,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole namočíme přes noc do studené vody. Druhý den vodu slijeme a fazole promyjeme pod tekoucí vodou. Dáme do hrnce a zalijeme zhruba 2 litry vody. Přivedeme k varu. Krok 2: Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Přidáme k fazolím. Vmícháme také rajčatový protlak. Vaříme do změknutí a průběžně přidáváme další suroviny (viz bod 4). Krok 3: Mrkve očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Krok 4: Mrkve přidáme k téměř měkkým fazolím zhruba 15-20 minut před koncem vaření. Rajčata přidáme asi 5 minut před koncem. Vaříme do změknutí veškerých surovin. Krok 5: Nakonec přidáme nasekanou petrželovou a celerovou nať a ještě 5 minut povaříme. Krok 6: Polévku dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a olivovým olejem.

TIP: Co ochutnat v Řecku?

Zveřejněno 1. 8. 2011

Poznámka autora Nonya

Stara verzia "chudobnej "Greckej fazulovej polievky povodne s divym celerom Selino.

Teraz uz len so stonkovym zo samosky. Taka inspiracia co so stonkovym celerom a nemusia mat vsetky polievky vela masa a muky.

Ked ju chcete zahustit tak sa to tradicne robi, ze vyberu z polievky hrncek fazule ktoru rozmixuju a pridaju naspat

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3YqA

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3YqA

Marie

Komentáře (5)

No jak mi tohle mohlo uniknout...:yes: o víkendu vařím

Polévka je dobrá - mám ráda takové lidové recepty...:-p:yes:

Polévečka se mi líbí:-p+4:yes:Já bych jen zvolila tu druhou variantu a trošku fazolí namixovala;-):yes:

Hmm... dietne sa nikomu nechce:-D
ale mi si tiez pridame zopar kalorii do stredu fetta syr a kus chleba:yes:

Tématické fráze:
čím dietně zahustit omáčku, dietní recepty s fazolemi, cervene fazole dietne, cim zahustit fazole, recepty na dietní polévky, dukanova dieta brno, dukanova polévka, čím zahustit fazolovou polévku, fazolová polévka recept diskuse, recept na dietu-fazole, jak dietně zahustit pilévku, fazolová polévka recept, jak zahustit fazolovou polévka, bílé fazole dietně, polevka s fazolkou a celerem, rychlá dietní fazolová polévka, fazole-dieta-recepty, čím dietně zahustit, dietní fazolková polévka, polévka s fazolemi a celerem

Suroviny:
fazole bílé, mrkev, nať celerová, cibule, česnek, protlak rajčatový, rajče, nať petrželová, olej olivový, sůl, pepř mletý, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]