Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 849 kJ / 3 310 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 180,64 g |
| Tuky | 227,41 g |
| Vláknina | 25,80 g |
| Cholesterol | 504 mg |
| Sodík | 4,40 g |
| Sůl | 10,70 g |
| Sacharidy | 48,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí jsem vyválel v celém pepři, novém koření a bobkovém listu, dal do lednice. Po dvou dnech jsem na něj nalil asi 0,5 l červeného vína, a nechal marinovat. Průběžně jsem kontroloval a obracel.
Krok 2: V den přípravy jsem maso opláchl, na malém oříšku sádla celý kus osmažil na pánvi ze všech stran, dokud se neudělala hnědá kůrčička. Mezitím jsem v kastrolu na oříšku sádla orestoval 4 cibule, 0,5 skleničky hříbků v sádle a do toho pokrájel 25 dkg anglické slaniny.
Krok 3: Až byla cibulka v kastrolu zlatá, a ten uzené pouštělo rosol, přidal jsem osmažené maso, podlil litrem vývaru, přidal scezenou vinnou marinádu, zavařil a nechal na minimální teplotu z poloviny zakryté probublávat. Jednou za cca za 0,5 hodinky jsem míchal.
Krok 4: Po víc jak 3 hodinách jsem maso vyndal, nakrájel na silnější plátky. Omáčku jsem mírně zahustil moukou, a ponorným mixerem rozmixoval dohladka.
Krok 5: V jednom kastrolku jsem uvařil hrst čočky, 5 minut před koncem vaření přihodil hrst mražené zeleniny. Zvlášť v okořeněné a osolené vodě, jsem uvařil dva sáčky rýže a smíchal. .
Zveřejněno 9. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkovo dušené hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jLYz
Moje poznámka
Kadlíkovo dušené hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jLYz
Nejnovější recepty
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 10 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 11 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 11 hodinami
Pistáciová vosí hnízda s matchou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 5 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 8 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 8 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 8 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 10 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 10 hodinami
Perníčky Marie
salajkol před 13 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 13 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 13 hodinami
Tématické fráze:
iberijský špek,
co je iberijský špek,
dušené hovězí,
iberijské sádlo,
iberijský špek recept,
iberijske hovezi,
dušené hovězí recept,
co to je iberijský špek,
hovezí dusené,
špek iberijský,
recept iberijský špek,
kadlikovo recepty,
hovězí čína v parním hrnci,
tiberieské sádlo,
dušené hovězí s hříbky,
recepty na iberijsky spek,
dusene hribky,
uzený iberijský špek recept,
hovězí plátek na hříbkách, dušená rýže,
recept na iberijský špek
Suroviny:
hovězí zadní,
slanina anglická,
cibule,
víno červené,
vývar,
houba hřib,
bobkový list,
koření nové koření,
jalovčinky,
pepř celý,
tymián,
sůl,
česnek,
rýže předvařená,
čočka,
mražený hrášek s mrkví
Komentáře (8)
Já mám v oblibě spíš Vahalovu slaninu než anglickou. jinak to vypadá dobře