Krkovička pro návštěvu
Krkovička je oblíbeným masem na gril, jelikož je pěkně prorostlá, což jí zaručuje šťavnatost. Skvěle ale chutná i pečená v troubě. Ochuťte maso pikantní marinádou, proložte náplní a snadno vytvoříte oběd, na kterém si pochutná celá rodina.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 043 kJ / 4 073 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 405,12 g |
| Tuky | 244,70 g |
| Vláknina | 7,80 g |
| Cholesterol | 960 mg |
| Sodík | 6,44 g |
| Sůl | 15,35 g |
| Sacharidy | 49,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso desetkrát příčně nařízneme tak, jako bychom krájeli na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrajujeme do konce.
Krok 2: Smícháme suroviny na marinádu, potřeme jí maso i na plochách vzniklých řezem, opepříme, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici alespoň 24 hodin odležet.
Krok 3: Druhý den vložíme do každého řezu v mase plátek uzeného, plátek sýra a několik plátků žampionů.
Krok 4: Pomažeme olejem a pořádně zabalíme do alobalu, aby během pečení nevytekla šťáva.
Krok 5: Dáme do trouby na 200 stupňů a pečeme nejméně 2 hodiny.
Krok 6: Na posledních 20 minut alobal otevřeme a maso odkryté dopečeme.
Zveřejněno 22. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička pro návštěvu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/533X
Moje poznámka
Krkovička pro návštěvu
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/533X
Nejnovější recepty
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 5 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 6 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 7 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 23 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno 10. 12. 2025 14:00:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vanilkové rohlíčky
tyna.korinkova před 3 minutami
Úly, svíčky, stromečky
tyna.korinkova před 6 minutami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
Michaela82 před 56 minutami
Zapečené brambory s masem a se smetanou
AlienkaKalousova před 1 hodinou
Citrónovo badyánová kolečka
milan_houba_je_zabijak před 1 hodinou
Koka sušenky
veveruska73 před 2 hodinami
Čočková polévka se zeleninou
Evule1 před 3 hodinami
Karlovarský knedlík
HavranPB před 15 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 16 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 18 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho péct krkovici,
krkovice recepty,
co uvařit pro návštěvu,
jak dlouho péct krkovičku,
jak péct krkovici,
krkovice recept,
jak pect krkovičku,
krkovička na medu,
krkovička recepty,
recepty z krkovice,
recepty pro návštěvu z vepřového masa,
maso pro navstevu,
jak upravit krkovici,
krkovicka recept,
jak upravit krkovičku,
krkovice apetit,
co uvarit z krkovicky,
recepty pro navstevu,
recept na krkovici,
pečená krkovice s bůčkem
Suroviny:
krkovice vepřová,
pepř mletý,
olej,
víno bílé,
hořčice,
med,
sůl,
maso uzené,
sýr,
žampióny
Komentáře (31)