Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žebrákova chlebová haše

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 999 kJ /
1 673 kcal
Bílkoviny37,43 g
Tuky149,63 g
Vláknina19,57 g
Cholesterol 882 mg
Sodík 2,92 g
Sůl7,13 g
Sacharidy38,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chleba si nakrájíme na kostky, zalijeme horkým vývarem a necháme tekutinu vsáknout. Krok 2: Na sádle si zpěníme cibuli se slaninou, přidáme mraženou zeleninu a necháme asi 5 minut restovat, osolíme. Krok 3: Směs přidáme ke změklému chlebu, vmícháme vejce, koření, majoránku, libeček a rozdrcený česnek. Vše propracujeme, popřípadě dosolíme. Pokud se nám zdá směs řídká, přidáme chleba nebo strouhanku. Krok 4: Chlebovou směs dáme do sádlem vymazaného pekáčku a dáme péci. Vždy, když se na povrchu opeče, zamícháme, aby se vše propeklo a trochu oddělilo.

Zveřejněno 8. 6. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Z hmoty by šly dělat i karbanátky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žebrákova chlebová haše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4V4g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žebrákova chlebová haše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4V4g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jej, nevěděla jsem, že tu je recept podobný tomu, podle kterého jsem dělala chlebovou sekanou :-) Jen přidám foto a dávám bodík:yes:+

To není vůbec špatný nápad:-):yes: Moje ségra takto dělá chlebový nákyp, jen zapéká bez promíchávání;-):-)

1974andrea:;-):-D:-))

maris::-D Já ne, manžel, ten jí pečivo ke všemu a hlavně na něj nezbyly brambůrky:-))

Andri - k tomu chlebu jsi přikusovala housku:-O:-)), nebo to máš jen tak naaranžované ?:-))

andrea: I tak vypadá :-p

Bahula:Evi tohle je můj experiment:-)), ale dobrej;-)

Hmm, kde ty na ty rcp chodíš:-? :yes:+

:yes:uloženo

Andrejko, zajímavé:yes:, ukládám +2

:yes:;-) stojí za vyzkoušení receptu:yes:

Tématické fráze:
chlebová sekaná, haše, zeleninové haše, žebraková polevka, chlebová strouhanka, recept na haši, recepty z chleba, chlebova smed v pekacku, jak se dela hase, zeleninové haše, top recepty hašé, jak se dela hase, sekaná z tvrdého chleba, z chlebové strouhanky, chlebová polevka se sadlem, polévka haše, zelenina v chlebove kurce, haši, chleba se sádlem a cibulí

Suroviny:
chléb, vývar, slanina, směs zeleninová mražená, cibule, vejce, česnek, majoránka, kmín celý, paprika čerstvá červená, libeček čerstvý, sůl, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu