Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketová hořčice

Hořčici z cukety si podle tohoto receptu zvládne doma připravit každý. Chutě můžeme vyvážit přesně tak, jak to máme rádi, a stejně tak při mixování hotové hořčice rozhodnout jestli bude hladká, nebo zvolíme raději hrubší konzistenci.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 75 min

95 min (20 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 333 kJ /
1 992 kcal
Bílkoviny24,38 g
Tuky136,14 g
Vláknina32,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,82 g
Sůl32,00 g
Sacharidy157,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu oloupeme, podélně překrojíme a lžící vydlabeme jadérka. Pokud máme cuketu malou a mladou, tato činnost odpadá. Krok 2: Poté nakrájíme na drobné kostky. Přemístíme do vhodného kastrolu. Krok 3: Česnek a feferonku zbavenou semen rovněž překrájíme nadrobno a přidáme k cuketě. Krok 4: Přidáme i zbytek surovin, promícháme a na silnějším plamenu přivedeme k bodu varu. Krok 5: Poté intenzitu plamene snížíme na minimum, přiklopíme poklicí a za občasného promíchávání dusíme přibližně hodinu. Krok 6: Po uplynulé době dušení horkou směs pomixujeme ponorným mixérem. Přemístíme do sklenic se šroubovacími uzávěry a pevně uzavřeme víčky. Krok 7: Sterilizujeme při teplotě 90 °C 15 minut.

TIP: Jak sterilovat zeleninu

Zveřejněno 19. 7. 2012

Poznámka autorky rebeka

Nechala jsem se inspirovat receptem, který přidávám do podobných. Ingredience i strukturu jsem si upravila podle své chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová hořčice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n70E

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová hořčice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n70E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (37)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes přišla řada na tohle zpracování cukety :-) Zeleninové cukety máme rádi k masu nebo jen tak, na topinku :yes:

Tak už vím, na co letos zužitkuju cukety :-8 dovedu si ji představit s grilovaným masem <3

je super

monika: Dijonská hořčice je už u nás běžně k dostání v každém supermarketu. Ta tu zmiňovaná Amora, je originál francouzská (aktuálně vyráběná v Kanadě) a je nejostřejší.

Právě jsem dodělala a je výborná, myslím že by zvládla i trochu větší množství cukety a byla by stále skvělá. Ale díky moc za recept ;-)

Dnes jsem hořčici udělala, mám taky 5 menších skleniček a je moc dobrá :-), děkuji za recept.

prosím kde mám sehnat to aroma ?:-O

monika :
Pjééékna přesmyčka...:-D

monika : :-Q Dijonskú horčicu kúpiš v každých vačších potravinách.;-)

:yes: letos do ní jdu ;-)

Marcela: já také dějuji;-):-)

Fera: to mě těší;-):-K

Udelal jsem to z petikil cukety. Je vynikajici i pod maso pri peceni. Doporucuji, super recept rebelko Naďo

Dostala jsem ochutnat od synátora ;-) a je to delikatesa! Cukety nám právě dozrávají, tak se na to o víkendu vrhnu! Moc děkuji za receptík!:-K

Koubkova: ano, to, co je na fotce, je z té jedné dávky;-)

Rebí to množství co je na obrázku,je z jedné cukety:-?:-O Až dorostou vyzkouším.:-K

senky: co to meleš, Kelišová:-O:-? co neumělé:-?:-// hezké to máš:yes: a já moc děkuju;-):-)

rebeka: dovolím si přidat neumělé foto:-K;-)

senky: jéé, ty jsi pendolíno;-):-D:yes: jsem moc ráda, že chutná:-) děkuju:-K

Už se steriluje a je výborná, jemná a přitom pikantní...k domácí klobáse:-*:-*:-D:-D:yes::yes: bodík, dík a velká pochvala:yes::-K:-K

ta vypadá perfektně, musím vyzkoušet, moc se líbí Tvůj recepis Nadi, :yes::yes::yes::yes::-K:-p

Dostala jsem dvě cukety jak stehna a nejíme je, co s nimi:-?:-? Už vím :-!:yes::yes:

1974andrea: aháááá!!:-O Tak já jsem tady asi tu cuketovou nedala. Mám ještě skleničku, ale v blbé skleničce s nálepkou "KOPR":-D, tak sem nebudu dávat ani foto;-). Díky, Andreo, ta zeleninová je taky super:-p

:yes:nooo to je ono..děkuji:-*:-K:-K:-K

Jana Remkova: tak to vidíš:-O:-D

:yes::yes::yes::-p To je zvláštní, že tu svou hořčici nemůžu najít:-(

hm, velice lákavé :-p

varilamyskakasicku: jenom abys mi pak nehubovala:-8:-D
ZuzkaMladkova má pravdu.. ta Amora je opravdu dražší, ale ta její chuť je tady zachována a s tím vinným octem se hezky doplňuje.. i barva je jiná, než s obyč.plnotučnou hořčicí;-)
Ivi zkus, doufám, že recept nezklame;-) dej vědět, ať to dopadne jakkoliv:-)

rebeka: ano, no byla teď někdy bud v Pošli rcp, nebo v Chvilce pro tebe, někde ji mám, ale kde, také se mi moc líbila ,ale udělám si ji podle Rebí:-K:-K

ZuzkaMladkova: máš pravdu, je dražší, ale já ji tak prostě chtěla mít:-8:-D:-D

varilamyskakasicku: nevím, je to možné.. já ji dělala podle té z podobných;-)

Jo, to bylo teď někde v tisku, že ?? Já ji mám připravenou podle nějaké paní to bylo, paráda, zkusím ji;-):-p:yes:

Tématické fráze:
hořčice z cukety, cuketová hořtice, hořčice z cukety recept, domácí hořčice z cukety, výroba domácí hořčice, hořčice s cukety, pikantní cuketová hořčice, recepty z cukety hořčice, hořtice z cukety, recept na vyrobu horcice, pikantní hořčice z cukety, dýňová hořčice, zeleninova horcice s cuketou, zeleninové hořčice z cuketou, recept na hořčici z cukety, recept hořčice z cukety, výroba hořčice, domácí zeleninová hořčice, hořčice recept, zeleninova horcice

Suroviny:
cuketa, hořčice dijonská, cukr třtinový, olej olivový, ocet vinný, česnek, feferonka, sůl mořská, pepř bílý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu