Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 516 kJ / 1 079 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 92,73 g |
Vláknina | 7,07 g |
Cholesterol | 535 mg |
Sodík | 187 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 38,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí plátky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na každý dáme plátek slaniny, 1/4 vajíčka, kousek okurky a půlku nožičky párku.
Krok 2: Zabalíme do závitku, který také osolíme a opepříme. V kastrole rozehřejeme olej s máslem, zpěníme jemně pokrájenou cibuli a opečeme závitky. Posypeme sladkou i uzenou paprikou, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
Krok 3: Závitky vyjmeme, rozmícháme mouku v trošce vody a zašleháme po omáčky. Necháme provařit asi 20 minut. Na závěr omáčku dochutíme citronovou šťávou a zjemníme smetanou.
Na talíři ozdobíme proužky kapie.
Na talíři ozdobíme proužky kapie.
Zveřejněno 6. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ptáčky z ptáčka se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rY54
Moje poznámka
Ptáčky z ptáčka se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rY54
Nejnovější recepty
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 9 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 1 hodinou
Nadýchaný perník
ferda30 před 2 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 4 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 4 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 4 hodinami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 5 hodinami
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 7 hodinami
Žampionové placičky s nivou
Panova před 7 hodinami
Tříbarevná buchta (Ala)
Evculina84 před 8 hodinami
Tématické fráze:
vepřové závitky se smetanovou omáčkou,
spanelsky ptacek se smetanovou omackou,
kuřecí závitky se smetanovou omáčkou,
španělský ptáček se smetanou,
přírodní řízek s citronovou omáčkou,
vepřový závitek se smetanovou omačkou,
kureci stehenni ptačky,
jména pro ptácky,
ptáčci s omáčkou,
ptáčky recept,
smetanové omáčky recepty,
hovězí závitky se smetanovou omáčkou,
kureci ptacek,
ptacky z kotlety,
přírodní řízek se smetanovou omáčkou,
závitky se smetanovou omackou,
vepřové na paprice se smetanovou omáčkou,
ptáček s omáčkou,
kuřecí stehenní řízky se smetanovou omáčkou,
španělský ptáček ve smetanové omáčce
Suroviny:
kuřecí stehenní řízky,
cibule,
vejce,
nožička vepřová,
okurka čerstvá,
hořčice,
smetana ke šlehání,
paprika sušená sladká,
paprika sušená uzená,
vývar drůbeží,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
šťáva citronová,
máslo,
olej,
kapie
Komentáře (29)
Vy píšete, cituji: "V kastrole rozehřejeme olej s máslem, zpěníme jemně pokrájenou cibuli a opečeme závitky.", konec citátu.
Aby byla omáčka i maso chutnější, velmi doporučuji tyto úkony provádět v pořadí:
1) rozehřejeme olej s máslem
2) opečeme závitky, nevadí, jsou-li "přípeky", dodají výbornou chuť i barvu
3) vyjmeme opečené závitky vedle na talíř
4) zpěníme jemně pokrájenou cibuli (výpeky se krásně rozpustí)
5) vložíme zpět závitky
Tento postup důsledně dodržuji u všech příprav masa i na pečení, všechna šťáva se sražením bílkovin v masu krásně uzavře a to je pak šťavnatější a chutnější
4)
Dělávám stejně, ale z hovězího, ty stehenní řízky - to by mě fakt nenapadlo
+ další bodík