Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělský ptáček s hlívovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 606 kJ /
1 340 kcal
Bílkoviny75,63 g
Tuky75,03 g
Vláknina32,85 g
Cholesterol 441 mg
Sodík 3,97 g
Sůl9,41 g
Sacharidy78,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na větší pánvi orestujeme cibulku na olivovém oleji. Maso neklepeme, potřeme hořčicí, posolíme a okořeníme kořením. Na maso dáme šunkový salám, klínek uzené krkovice, klínek cibule, 1/2 kyselé okurky, 1/4 jemného párku, 1/4 vajíčka. Krok 2: Maso zabalíme, sepneme párátky nebo převážeme nití. Takto připravené maso dáme do pánve s osmaženou cibulí a necháme zatáhnout. K masu přidáme nakrájenou hlívu, lák z kyselých okurek a zbytek krkovičky nakrájené na kostičky. Krok 3: Necháme zasmažit, podle chuti ještě osolíme a přidáme koření, přilijeme vývar a dusíme na mírném plameni do změknutí masa. Maso vyndáme, omáčku zahustíme moukou, rozmíchanou ve vlažné vodě. Krok 4: Z masa sundáme nitě, vrátíme zpět do omáčky a necháme ještě zhruba 20 minut vařit. Můžeme podávat. S knedlíkem, rýží, každému dle jeho chuti.

Zveřejněno 1. 11. 2011 14:57

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělský ptáček s hlívovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P5JW

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělský ptáček s hlívovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P5JW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Ještě jednou děkuji za vaše komentíky:-*

suslajdo - výborné papání a krásné foto - no holt není ptáček jako ptáček:-D:yes:

Pěkní ptáčci;-):-))A hodně"máčenky"to u nás letí:-p+8:yes:Vypadá to moc dobře:-K

Vypadá to pěkně:-p:-))jen místo hlívy bych musela dát šampiňón, páč jináč bych skončila ve špitále na kapačkách;-(alergie je holt mrcha:-(dávám bodíka:-)):yes:

Všem děkuji:-*

Zajímavý recept:-p, ale hlíva nám nějak nejde:-8Navíc i foto vypadá moc dobře, tak snad někdy překonáme;-)

Ptáčci vypadají krásně :-p:yes:

Jo, kde je hlíva, tam jsem i já, ted jsem si ji donesla z Prahy sušenou, paráda a krása, ano, pořád je třeba ji přidávat k omáčkáma různě:-K;-):-p:yes:

Hlíva jde dohromady asi s jakýmkoliv masem, tak proč ne s ptáčkem:-O:yes:

Jedlé to určitě je ;-):-p:yes::yes:

:-*:yes:

Bibinka:bylo to moc dobré, potřebova jsem zpracovat tu hlívu tak jsem to prubla a nemělo to chybu:-*děkuji

Suslajdo, to mám ráda a hlavně na tu hlívu jsem úplně umanutá.;-) S tím plněným masíkem to jistě je báječná kombinace. Dávám ti 1.bod:yes:

Tématické fráze:
okurky máčenky recept, okurky máčenky, španělský ptáček z divočáka, macenky recept, ptáčky z divočáka, recept na máčenky, španělský ptáček z hovězího, máčenky okurky, recept na spanelske ptacky, španělský ptáček bez okurky, recept okurky máčenky, recept na top máčenky okurky, spanelske ptacky z krkovicky, kuřecí plátky s hlívovou omáčkou, španělský ptaček recept, španělské ptačci s krkovice, španělský ptáček s krkovice, kyselé ptáčky, spanelsky ptacek bez uzeniny, španělský ptáček

Suroviny:
hovězí zadní, cibule, olej olivový, hlíva ústřičná, krkovice uzená, salám šunkový, párky, vejce, okurky sterilované, hořčice plnotučná, sůl, koření argentina, lák z okurek, mouka hladká, vývar hovězí

Přidat fotografie receptu