Španělský ptáček s hlívovou omáčkou

suslajda Kuchařka: suslajda

Hovězí maso 13 názorů

Suroviny

4 plátky hovězího zadního
4 cibule nakrájené
4 klínky do ptáčků
olivový olej
250 g hlívy ústřičné -nakrájené
150 g domácí uzené krkovice
100 g krájeného šunkového salámu
1 nožičku jemného párku
1 vejce uvařené na tvrdo
2 kyselé okurky
4 PL plnotučné hořčice
sůl
koření Argentina od Kotányho
100 ml láku z okurek
2-3 PL hladké mouky na zahuštění
hovězí vývar (já dala od Maggi)
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na větší pánvi orestujeme cibulku na olivovém oleji. Maso neklepeme, potřeme hořčicí, posolíme a okořeníme kořením. Na maso dáme šunkový salám, klínek uzené krkovice, klínek cibule, 1/2 kyselé okurky, 1/4 jemného párku, 1/4 vajíčka.

  2. Maso zabalíme, sepneme párátky nebo převážeme nití. Takto připravené maso dáme do pánve s osmaženou cibulí a necháme zatáhnout. K masu přidáme nakrájenou hlívu, lák z kyselých okurek a zbytek krkovičky nakrájené na kostičky.

  3. Necháme zasmažit, podle chuti ještě osolíme a přidáme koření, přilijeme vývar a dusíme na mírném plameni do změknutí masa. Maso vyndáme, omáčku zahustíme moukou, rozmíchanou ve vlažné vodě.

  4. Z masa sundáme nitě, vrátíme zpět do omáčky a necháme ještě zhruba 20 minut vařit. Můžeme podávat. S knedlíkem, rýží, každému dle jeho chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Španělský ptáček s hlívovou omáčkou

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    Ještě jednou děkuji za vaše komentíky:-*

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    suslajdo - výborné papání a krásné foto - no holt není ptáček jako ptáček:-D:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Pěkní ptáčci;-):-))A hodně"máčenky"to u nás letí:-p+8:yes:Vypadá to moc dobře:-K

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    Vypadá to pěkně:-p:-))jen místo hlívy bych musela dát šampiňón, páč jináč bych skončila ve špitále na kapačkách;-(alergie je holt mrcha:-(dávám bodíka:-)):yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    Všem děkuji:-*

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Zajímavý recept:-p, ale hlíva nám nějak nejde:-8Navíc i foto vypadá moc dobře, tak snad někdy překonáme;-)

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Ptáčci vypadají krásně :-p:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Jo, kde je hlíva, tam jsem i já, ted jsem si ji donesla z Prahy sušenou, paráda a krása, ano, pořád je třeba ji přidávat k omáčkáma různě:-K;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Hlíva jde dohromady asi s jakýmkoliv masem, tak proč ne s ptáčkem:-O:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jedlé to určitě je ;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • misza misza

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    Bibinka:bylo to moc dobré, potřebova jsem zpracovat tu hlívu tak jsem to prubla a nemělo to chybu:-*děkuji

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Suslajdo, to mám ráda a hlavně na tu hlívu jsem úplně umanutá.;-) S tím plněným masíkem to jistě je báječná kombinace. Dávám ti 1.bod:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: okurky máčenky recept okurky máčenky španělský ptáček z divočáka macenky recept ptáčky z divočáka recept na máčenky španělský ptáček z hovězího máčenky okurky recept na spanelske ptacky španělský ptáček bez okurky recept okurky máčenky recept na top máčenky okurky spanelske ptacky z krkovicky kuřecí plátky s hlívovou omáčkou španělský ptaček recept španělské ptačci s krkovice španělský ptáček s krkovice kyselé ptáčky spanelsky ptacek bez uzeniny španělský ptáček