Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrúdl s rebarborou, jablky a tvarohem

Pokud nevíte, jak ozvláštnit klasický jablečný štrúdl, zkuste do náplně přidat rebarboru. Její kyselá chuť štrúdl zajímavě osvěží a v sezóně rebarbory tak určitě budete tuto zajímavou kombinaci připravovat pravidelně.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 862 kJ /
2 118 kcal
Bílkoviny9,98 g
Tuky171,96 g
Vláknina20,94 g
Cholesterol 723 mg
Sodík 45 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy122,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z pomazánkového másla a mouky vypracujeme těsto a necháme ho chvíli odpočinout. Krok 2: Rebarboru očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Krok 3: Jablka oloupeme, nastrouháme a přidáme k rebarboře. Obojí posypeme skořicovým cukrem a promícháme. Krok 4: Tvaroh a pomazánkové máslo promícháme se žloutkem, pudinkem a cukrem. Troubu předehřejeme na 200 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Krok 5: Těsto rozkrojíme napůl a vyválíme 2 pláty. Každý plát potřeme umíchaným tvarohem a posypeme polovinou rebarbory s jablky. Boky plátů trochu přehneme dovnitř, aby náplň nevytékala a srolujeme do štrúdlu. Krok 6: Štrúdly pomažeme rozpuštěným máslem a přendáme na plech. Ve vyhřáté troubě pečeme cca 30-35 minut.

TIP: Jak zpracovat rebarboru

Zveřejněno 21. 6. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Těsto na štrúdl je z mého receptu zde na Topreceptech.

Ostatní je moje improvizace.http://www.toprecepty.cz/recept/4277-strudlik-i-pr...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8XBm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8XBm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Irule: Přidala jsem obrázek, kde jsem místo rebarbory přidala švestky. Je skvělý;-)

:yes: no ten může být mooooc dobrý :-p:-p:-p:-))

mysulka: díky holky, on ten štrůdl je žravý:-(:-D

:-p:-Ovypadá to velice žravě:-*:yes::yes:+12

Pajaska: kdo?:-O A joo, sedím si na vedení!!:-D Ne, dnes nestávkují, ale jdu zase na vystoupení vnučce Michalce!! No, někdy se fakt domluvíme!;-)

Tak tohle jednoduché těsto se mi moc líbí:yes:.

Mám ráda rebarboru s tvarohem v koláči.Jani,dneska nestávkují, že ne?;-):-)):yes:

Pěkný štrůdlíček, za boda:yes:

Super nápad s tou rebarborou,tu mám moc ráda,akorát že už je u nás po sezóně,dělala jsem drobenkový koláč. Ale až na ni narazim v obchodě,určitě to zkusím. Vypadá to na velkou dobrotu.:-p:yes:

Klariska: díky;-)

Jablka, rebarbora a tavroh :yes::-K.

Katka: opravdu jen mouku a pomazánkové máslo. Viz poznámka;-). Je to fakt super těsto a hlavně nenáročné;-)

Tématické fráze:
rebarborový štrúdl, rebarborovy zavin, závin s rebarborou, závin s tvarohem a rebarborou, štrúdl s tvarohem, jablkovy strudl s tvarohem, štrúdl, štrudl s pomazánkového másla, koláč s rebarborou a jablky, koláč s tvarohem a rebarborou, jablečný štrůdl s rebarborou, štrůdl s jablkem a tvarohem, závin s jablky a rebarborou, tvarohový štrudl s jablky, recept rebarborový štrůdl, štrůdl s jablky, kynutý závin s rebarborou, závin s rebarborou a tvarohem, štrudl rebarborový, zavin z rebarbory

Suroviny:
pomazánkové máslo, mouka polohrubá, rebarbora, jablko, cukr skořice, tvaroh, pomazánkové máslo, pudink vanilkový, cukr moučkový, žloutek, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu