Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrnkové knedlíky s droždím

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alena.kyp alena.kyp

Náročný

Suroviny

Porce: 4 1/4 litrové hrnky

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 108 kJ /
1 699 kcal
Bílkoviny64,38 g
Tuky19,01 g
Vláknina14,70 g
Cholesterol 283 mg
Sodík 891 mg
Sůl2,12 g
Sacharidy310,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V malé misce si rozmícháme droždí se špetkou cukru a lžičkou vlažného mléka a troškou mouky. Nakrájíme rohlíky na kostičky. Krok 2: Ve vlažném mléku rozmícháme žloutek a smícháme s moukou, solí,přidáme kvásek a nakrájené rohlíky. Necháme chvíli odpočinout a vmícháme ušlehaný bílek. Hrnky si vymažeme máslem a rozdělíme těsto do hrnků asi do 3/4 výšky. Krok 3: Vaříme asi 20 - 25 minut ve vodní lázni do výšky asi 1/3 hrnku. Zkusíme špejlí.

Zveřejněno 6. 11. 2013

Poznámka autorky alena.kyp

Zdroj: Menu domů

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6MkN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6MkN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vypadaji nadherne:-K Myslite, ze bych je mohla udelat z polohrube mouky? Kde ziju, hrubou mouku nedelaji...

Nadia22: Nadio:-K myslím, že by to mohlo jít i z polohrubé mouky;-) dívala jsem se na ostatní hrnkové knedlíky,a někdo dělá z hrubé a někdo z polohrubé mouky. Tak snad se povedou, držím :yes: :-)

Mnoo, ty vypadají super. Ještě jsem nikdy nezkoušela knedlíky do hrnku, kde by se dávalo droždí :-)

Ali, přehlídla jsem!!!:-p:yes:

tak tyto jsou úžasné:yes::-D určitě vyzkouším, tisknu;-)

Knedlíky vypadají moc hezky, určitě vyzkouším:yes::yes:

Hrašuľka.Hrašuľka:ze špaldové mouky nevím:-( snad někdo odpoví;-)

Japea:Vaří se pod pokličkou:-)

:yes: Pekné. Varit v zavreném hrnci?

Vypadá moc dobře a chutně:yes:

Hrašuľka.Hrašuľka 6. 11. 2013 20:59
Knedlíky vyzerajú úžasne. Hrnčekové mám najradšej, ale chcela by som poprosiť o radu. Dali by sa robiť aj so špaldovou múkou a špaldovým pečivom. Rada som vaskúšala takúto verziu, nakoľko z bielej múky by som nemala!

Anna Kocikova:Aničko, dneska jsem je vyzkoušela, a nebyly tak suché jak ty s práškem do pečiva;-)

Alenko,knedlíky vypadají moc hezky:-p:yes::-K
Díky,že jsi tady tento rcp vložila:-*Já už jsem si kolikrát říkala,jaké by ty hrníčkové byly,kdyby se použilo i droždí;-)Vidím,že jsou krásně nadýchané:yes:

Tématické fráze:
menu domů hrníčkové knedlíky, hrnkové knedlíky nadýchané, recepty menu domů, menu domů recepty, hrnkové knedlíky z polohrubé mouky, menu domů knedlíky, menu domu, hrnkové knedlíky, knedlíky ze špaldové mouky bez droždí, www menu domů recepty, knedlik s drozdim, menu domů kynuté knedlíky, bezlepkové rohlíky s droždím, hrníčkové knedlíky s droždím, hrnkové špaldové knedlíky, hrníčkový knedlík bez droždí, menu domu jahodove knedliky, menu domu.cz recepty, menu domu hrnkove knedliky, hrníčkové knedlíky ze špaldové mouky

Suroviny:
mouka hrubá, mléko, vejce, rohlík, droždí čerstvé, cukr, sůl, máslo, petrželka zelená

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu