Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí polévka s masovými knedlíčky

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 647 kJ /
872 kcal
Bílkoviny96,68 g
Tuky53,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 529 mg
Sodík 649 mg
Sůl1,56 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pomalého hrnce vložíme na dno půlku zeleninové směsi, na ni hrudí a okořeníme. Zalijeme vodou (cca 2 litry) a pomalíme na I. stupni 6,30 hodiny. Krok 2: Poté maso vyndáme, zbavíme kostí a blány (maso z blány jde velmi dobře prsty uvolnit) a nasekáme na drobné kousky. V misce smícháme maso s vejcem a nadrobno nasekanými cibulkami, petrželkou. Osolíme, opepříme a zahustíme krupičkou. Rukama namáčenýma ve vodě tvarujeme knedlíčky, které necháme na prkénku zaschnout asi 5 minut. Krok 3: Vývar přecedíme do obyčejného hrnce, přivedeme k varu. Vysypeme do něj zbylou část zeleniny a přidáme knedlíčky. Velmi mírným varem vaříme cca 8–10 minut.

Zveřejněno 13. 7. 2014

Poznámka autorky spagetka

Polévka jde samozřejmě uvařit i v normálním či v tlakovém hrnci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o9mK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o9mK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Hrašuľka.Hráštek 15. 7. 2014 21:35
tejaja: Ďakujem. :-O:-O Ale nie u nás :-!:-(;-(:-//

Hrašuľka.Hráštek::-O teľa = mladá kravička alebo býček, mláďa tura domáceho :-), teľacie mäso dostať bežne v obchode. ;-)

Hrašuľka.Hráštek 14. 7. 2014 20:40
Prosím, prosím, čo je to TEĽACIE mäsko :-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?

babulka62: Rozkverlat vejce s krupičkou pak přidat ostatní zamíchat do řidší kašičky a nechat hoďku ustát, krupička nasákne vejce, hmota zhoustne, nemíchat, vykrajovat lžičkou knedlíčky-nočky a dávat do vroucí polévky pomalu povařit, určitě se nerozpadnou, takto dělám všechny nočky s krupicí ;-)

babulka62: nerozpadají, vidíš na fotce. Je ale potřeba je přiměřeně zahustit, v dlani pevně utáhnout a opravdu jen mírným varem provařit, jde tam o uvaření toho syrového vejce, ne masa. A klidně ještě menší knedlíčky za syrova, docela dost nabyly :yes::yes:

prosím prosím, ty knedlíčky se nerozpadají? mám špatné zkušenosti, už jsem je dělala z vařeného masa a vždycky se mi rozpadaly????

Jani, je moc dobrá, lehká. :yes::yes::yes:

Tak já už dlouho nejedla nic z telecího masa, natož polívku. Prima!!:yes:+..

Tématické fráze:
telecí polévka, teleci polévka recept, polevka s masovými knedlicky, teleci polívka, knedlíčky do polévky, telecí hrudí na polévku, tncz nova levné recepty ládi hrušky všechny, polévka telecí hrudí, telecí knedlíčky, tekeci knedlicky, jak dlouho se dela polivka v pomalem hrnci, polévka z telecího, polévka z telecí, zavářka do polévky z telecího krku, telecí polívky, pomaly hrnec polevka telecí, knedlíčky zavářka pomalý hrnec, knedlíčky z telecího masa, knedlicky do polevky z krupicky, recepty-telecí hrudí s knedlíkem

Suroviny:
hruď telecí, směs zeleninová, pepř, koření nové koření, tymián, bobkový list, koriandr, maso, vejce, petrželka, libeček, cibulka jarní, sůl, pepř, krupice pohanková

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu