Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 209 kJ / 3 635 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 196,46 g |
| Tuky | 298,28 g |
| Vláknina | 9,10 g |
| Cholesterol | 4,94 g |
| Sodík | 2,08 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 39,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brusinky a švestky namočíme do vína nebo do slivovice. Játra odblaníme. Na části másla necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme očištěná a jemně pokrájená játra a zprudka je restujeme cca 8 minut. Přisypeme nadrcené koření.
Krok 2: Směs necháme chvíli vychladnout, přidáme vlažnou smetanu, smíchanou se želatinou. Přidáme pokrájenou slaninu, nadrcené mandle a ponorným mixerem rozmixujeme. Nakonec přidáme okapané nasekané brusinky a švestky, zlehka vmícháme, osolíme a opepříme podle chuti.
Krok 3: Do formy na srnčí hřbet vložíme alobal, poklademe jej plátky slaniny a nalijeme do formy vzniklou paštikovou směs. Zalijeme zbylým rozpuštěným máslem. Přikryjeme alobalem nebo potravinářskou folií a dáme přes noc do chladu. Podáváme s pečivem.
Zveřejněno 20. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paštika z kachních jater s brusinkami a švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5zDA
Moje poznámka
Paštika z kachních jater s brusinkami a švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5zDA
Nejnovější recepty
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 2 hodinami
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 4 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 11 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Diesel před 1 hodinou
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 4 hodinami
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 9 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 11 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 11 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 11 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 13 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 13 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 16 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 16 hodinami
Tématické fráze:
kachní paštika recept,
brusinky k pastice,
paštika z kachních jater,
kachní paštika se slivovicí,
paštika z kachních jater recept,
kachní játra s brusinkami,
padtika z kachnich jater,
recept na kachní játra,
želatina na paštiky,
kachní játra paštika,
recept na pastiku,
recept na pastiku z kachnich jater,
recept na paštiky,
jake mandle patri do pastiky,
kachni pastika s mandle,
paštika recept,
srnčí paštika s s brusinkami foto,
padtika recept,
kureci pastika se švestkami,
recept na kachní paštiku
Suroviny:
játra kachní,
bok česnekový,
cibule,
česnek,
máslo,
smetana ke šlehání,
želatina,
švestky sušené,
víno,
sůl,
pepř černý,
tymián,
koření hřebíček,
skořice mletá,
badyán,
mandle sekané
Komentáře (16)
Než jsem tento komentář napsala, tak jsem si fotky důkladně prohlídla, ale opravdu je tam nevidím
No, chutě jsou různé...
Mixovat mandle?
No, třeba budou i pak křupat...
Želatina do paštiky?
No, proč ne...
Sypat jednodruhové koření do paštiky?
No, už vidím kuchyňku jak si rve vlasy, když to přešvihla např. s hřebíčkem...
Ale jinak dobré