Topinky z trouby s ďábelskou játrovou směsí
Topinky nemusíme vždy smažit na pánvi, stejně dobře je upečeme i v troubě, na plechu s pečicím papírem. A když k nim připravíme pikantní směs z jatýrek, cibule, papriky a koření, dušenou na bílém víně, nikdo neodolá.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 065 kJ / 494 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,18 g |
| Tuky | 23,26 g |
| Vláknina | 5,68 g |
| Cholesterol | 352 mg |
| Sodík | 1,19 g |
| Sůl | 2,88 g |
| Sacharidy | 27,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krajíce chleba potřeme z obou stran rozpuštěným sádlem, na kterém orestujeme do hněda cibulku, přidáme játra nakrájená na kostičky a restujeme, až se zatáhnou.
Krok 2: Veškeré ostatní tuhé suroviny nakrájíme na středně velké kousky a přidáme k játrům i se sójovou omáčkou, po chvilce podlijeme.
Krok 3: Mezitím dáme sádlem potřené krajíce na pečicí papír do vyhřáté trouby na 250 °C a průběžně kontrolujeme a otáčíme, raději vícekrát.
Krok 4: Do játrové směsi přidáme zbylé suroviny a necháme probublat do požadované hustoty. Vytáhneme topinky z trouby, potřeme česnekem, dáme na ně směs, dozdobíme a je hotovo.
Zveřejněno 28. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Topinky z trouby s ďábelskou játrovou směsí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rvx0
Moje poznámka
Topinky z trouby s ďábelskou játrovou směsí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rvx0
Nejnovější recepty
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 11 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 19 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 21 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 21 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno 3. 12. 2025 21:27:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Stefi.f před 26 minutami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 2 hodinami
Biskupský chlebíček II
káťa před 7 hodinami
Pomazánka "Uheráček"
Kajkajak před 7 hodinami
Krupičná kaše
Kajkajak před 8 hodinami
Vločková kaše
Kajkajak před 8 hodinami
Těstoviny s omáčkou ze špenátu a čerstvého smetanového sýru
poirotka před 10 hodinami
Kakaová roláda V2
Ketynna před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
kocourer před 11 hodinami
Rumové kuličky s kokosem
Jarrmila před 11 hodinami
Tématické fráze:
dábelská směs na topinky příprava,
játrová směs na topinky,
topinky pečené v troubě,
topinky s jatrovou smesi,
smes na topinky veprove jatra,
vepřová ďábelská směs na topinky,
topinky s omáčkou,
ďábelská směs na topinky,
recepty-topinky do trouby,
kureci topinky v troubě,
vepřové játra na směs na topinky,
veprova jatra na topince,
jatra na topinky,
směs na topinky z jater,
vepřová játra s ďábelskou směsí,
vepřova jatra na směs na topinky,
játra směs na na topinky,
recept na topinky v troibe,
topinka pečená v troubě,
směska na topinky z vepřových jater
Suroviny:
chléb,
játra vepřová,
slanina anglická,
cibule,
kapie,
cibulka jarní,
sádlo,
hořčice,
omáčka sojová,
chilli paprika čerstvá,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
víno bílé
Komentáře (6)
proč nezdravá??
Stran požívání jater pamatuji doby, kdy draze vyškolení příslušníci záchranných složek byli žádáni, že aby se játrům ze zdravotních důvodů vyhýbali!
No, tehdy byla např. i vejce jednou škodlivá více a jindy méně...