Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 365 kJ / 4 150 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 339,73 g |
Tuky | 94,41 g |
Vláknina | 35,85 g |
Cholesterol | 1,39 g |
Sodík | 6,37 g |
Sůl | 15,38 g |
Sacharidy | 468,74 g |
Postup přípravy
Do hrnce přidejte všechny zbylé suroviny. Na mírném plameni pak nechte táhnout 2 až 3 hodiny do úplného změknutí masa.
Vývar sceďte.
Zeleninu a koření vyřaďte. Maso vraťte do vývaru a udržujte teplé. Krok 2: Mouku dejte do mísy. Přidejte sůl a rozmíchejte. Ve středu vytvořte důlek, přidejte 2/3 mléka a droždí. Rozmíchejte na těstíčko. Zakryjte a nechte vzejít kvásek (asi 20 až 30 minut).
Přidejte zbylé mléko a vejce. Hnětejte v robotu s hnětacím hákem asi 5 minut. Přidejte nakrájené pečivo a ještě chvíli nechte hnětat. Krok 3: Těsto v míse zakryjte a nechte hodinu kynout. Rozdělte na dva díly. Vyválejte na váleček, který se vám tak akorát vejde do hrnce. Pokud máte jen malý hrnec, zvyšte počet dílů podle potřeby.
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Vložte knedlíky a vařte 15 až 20 minut podle velikosti. V polovině vaření knedlíky otočte, aby se provařily rovnoměrně. Krok 4: Uvařené knedlíky dejte na plech nebo pekáč potřený tukem a ihned propíchejte špejlí, vidlicí nebo vidličkou. Knedlíky nakrájejte nití nebo navlhčeným tenkým nožem. Krok 5: V kastrolu rozehřejte máslo. Přidejte mouku, promíchejte a vzniklou jíšku chvíli orestujte. Jíška musí zůstat světlá.
Zalijte vývarem a rozšlehejte metličkou. Přidejte svázané stonky kopru a přiveďte k mírnému varu. Takto vařte asi 20 až 25 minut do zhoustnutí. Krok 6: Stonky kopru dejte pryč a přidejte smetanu. Dochuťte cukrem, octem a solí podle chuti. Sám omáčku dochucuji výrazně do sladkokysela. Zhodnoťte hustotu omáčky. Pokud je řídká, povařte ji dál a nechte přebytečnou tekutinu odpařit.
Úplně nakonec přijde do omáčky nasekaný kopr. Ten už nevařte a jen rozmíchejte a podávejte s nakrájeným hovězím masem, plátky vajíčka a houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 2. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koprová omáčka s hovězím masem a vajíčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwDm
Moje poznámka
Koprová omáčka s hovězím masem a vajíčkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwDm
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Salát Coleslaw
FrantisekHr. před 54 minutami
Znojemská omáčka
Komtesina před 8 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 8 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 9 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 9 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 9 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 9 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 10 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 10 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 10 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
voda,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
sůl,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř,
mouka hrubá,
mléko,
rohlík,
vejce,
droždí,
sůl,
vývar hovězí,
smetana,
máslo,
mouka,
kopr,
sůl,
cukr,
ocet,
vejce
Komentáře (1)