Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 225 kJ / 1 249 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 245,79 g |
Tuky | 15,77 g |
Vláknina | 5,15 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 812 mg |
Sůl | 1,91 g |
Sacharidy | 29,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kusy, jako u guláše, aby bylo dřív hotové, cibuli na menší kousky a žampiony na plátky. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme maso, které prudce restujeme, pak ztlumíme oheň a dusíme ve vlastní šťávě.
Krok 2: Když se šťáva téměř vydusí, přilijeme vodu, dáme masox, nové koření, pepř, bobkové listy, jalovec, rozmarýnu, marmeládu a dusíme tak dlouho, až je maso měkoučké.
Krok 3: Když nám začne maso měknout, přidáme žampiony, sůl a celou dobu dušení doléváme vodu, vždy tolik, kolik chceme omáčky. Nakonec do smetany rozmícháme mouku, vlijeme do omáčky, dochutíme, promícháváme a při tom chvíli necháme bublat.
Zveřejněno 12. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Divoká konina nebo hovězí na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j8XP
Moje poznámka
Divoká konina nebo hovězí na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j8XP
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 6 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka z mléka
LusiPa před 5 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 5 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 7 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 8 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 8 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 8 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 8 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 8 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 8 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na žampionech,
konina,
hovězí krk na žampionech,
konina recepty,
hovězí guláš na žampionech,
recepty z konského masa,
hovězí medailonky na žampionech,
hovězí kostky na žampionech,
hovezi na zampionech recept,
recept hovězí krk na žampionech,
hovezi hrudi na houbach,
hovězi krk na štavě,
dušené hovězí na žampionech,
hovezi platek na zampionech,
hovezi krk se zampiony,
hovezi na houbach,
kolik soli na hovězí krk,
konina na smetaně,
hovezi krk, zampiony,
recepty na koninu
Suroviny:
maso koňské,
cibule,
žampióny,
koření nové koření,
pepř,
bobkový list,
jalovec,
rozmarýn,
masox,
citron,
marmeláda višňová,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
olej,
sůl
Komentáře (18)
měla jsem hovězí krk,místo žampionů jsem dala sušené houby od Ivy
smetanu jsem nedávala
celé jsem to dělala v PH
je to výborné,dávám ti další bodík a foto
ale s tou hovězinkou to bude jistojistě mňám
Koník,nebo kravička-nohu si může zlomit každý