Mátový "Mojito" sirup
Sirupy jsou skvělým osvěžením během celého roku. Zejména v létě pak na míchání limonád či drinků využijeme širokou škálu jejich příchutí. V tomto receptu tak najdete postup na přípravu mátového sirupu s limetkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 220 kJ / 2 921 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,09 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 23,09 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 717,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravte si buď velké sklenice nebo nějaký větší hrnec, do kterého se všechno vejde. Samozřejmě podle toho, z kolika dávek budete připravovat.
Krok 2: Mátu omyjte a zbavte případných starých listů a breberek.
Krok 3: Vodu převařte, třeba v rychlovarné konvici, nalijte do sklenic nebo hrnce a vmíchejte cukr s kyselinou citronovou. Promíchejte, až se všechno rozpustí.
Krok 4: Nechte trochu zchladnout, tak na 80 °C a přidejte nať máty a na kolečka nakrájené, důkladně omyté limetky. A pak už jenom nechejte dva dny doma louhovat. Občas můžete promíchat.
Krok 5: Pak přecedíme přes plátýnko nebo gázu a slijeme do vymytých láhví, otřeme hrdla do čista a uzavřeme.
Zveřejněno 29. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mátový "Mojito" sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r69w
Moje poznámka
Mátový "Mojito" sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r69w
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 6 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 8 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 11 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 4 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 6 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 7 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 8 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 8 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 9 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 11 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 12 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 13 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 14 hodinami
Tématické fráze:
mátový sirup s kyselinou citronovou,
mátový sirup s citronem,
mátový sirup,
mátový sirup mochito,
mátový sirup s limetkou,
mochito sirup,
matovy sirup recept,
sirup na mochito,
domácí mojito sirup,
mátový mochito sirup,
bezinkovo mátový sirup recept,
sirup mochito,
mátový sirup top recepty,
mátový mochito,
mátovy mochito sirup recept,
sirup z maty a limetek,
mátový sirup recepty,
mátový sirup na mochito,
mátový sirup kyselina citronova,
domácí mátový sirup s limetkou
Suroviny:
máta,
voda,
cukr,
limetka,
kyselina citronová
Komentáře (20)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jen jsem zvyklá sirupy dávat horké do lahví a otočit, takže jsem ho před plněním ještě zahřála, tak nevím, jestli je to chyba. Neotevřený by měl ve špajzu asi vydržet, ale po otevření dát radši do lednice?