Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanová kari rýže s liškami a bazalkou

Ideální tip pro dny, kdy chcete ohromit hosty, nebo nechcete trávit v kuchyni věčnost. Tato krémová kari rýže s liškami je sytá a rychlá. Jídlo, kde se potkává vůně lesa a chuť orientu, si jistě oblíbíte.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 089 kJ /
1 455 kcal
Bílkoviny26,34 g
Tuky36,00 g
Vláknina8,90 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy252,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rýži uvaříme podle svého odzkoušeného postupu. Krok 2: Na polovině másla zvolna podusíme bílé části cibulek a očištěné lišky, osolíme, opepříme. Krok 3: Když jsou lišky hotové, přidáme kari, necháme ho rozpustit. Krok 4: Zalijeme smetanou a vmícháme uvařenou rýži. Přidáme jemně pokrájenou cibulkovou nať, druhou polovinu másla a natrhané lístky bazalky.

TIP: Top 7: Oblíbené recepty pro úspěšné houbaře

Zveřejněno 10. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KL3Y

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KL3Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nádherné foto receptu, láká k vyzkoušení a ochutnání 😊

Monika146: moc děkuji, já bych si to hned zopakovala, ale nemám lišky🙂

Marti moc děkuju za vyzkoušení, mám radost, že vám chutnalo a omlouvám se za opožděnou reakci:-K

Dnes jsem rizoto zkusila poprvé, musím recept moc pochválit, bylo to výýýborné:-p:yes: Bazalku nemám, přidala jsem hrášek a pár osmažených nudliček z kuřecích prsou, aby se muž před odchodem na odpolední pořádně zasytil:-). Zbytek lišek zamrazím, abych naše žaludky mohla tímto jednoduchým a výborným jídlem potěšit třeba uprostřed zimy.

Nádhera, jak recept, tak foto.

Pamatuji doby, kdy jsme smaženici dělali jen z lišek, říkali jsme jim kuřátka a v lese bylo mnohdy krásně "žluto". V této úpravě to je určitě dobrůtka. :-p:yes: +10

Isahu, Magdalenko, děkuju:-)
Magdalenko, tady jich kdysi bývaly plné lesy, potom zmizely snad na 30 let a v poslední době se začínají zase objevovat. Já je mám taky moc ráda.

Ja ti pošlem tiež bodíka...tie voňavé kuriatka (my tak hovoríme liškám) sú najaromatickejšie hubky. V podstate sú na ústupe, ale ako vidno, u vás sa im ešte darí...čo by som za ne dala...(videla som v Bille asi 17-18 euro za kilo...)
Nádherné!

nádhera, jen těch lišek je bohužel v lese zatím málo...snad budu mít štěstí a budu moci vyzkoušet :-p:-p:-p:yes:+

Moc děkuji za komentáře a bodíky:-K:-)

Rychle, dobre, +5 :yes::-K

:-p:yes:

Nádhera...:-p:yes:, tomu říkám harmonie chutí :yes:;-).

Tématické fráze:
smetanová rýže, kari rýže, rýže s houbami a bazalkou, co uvařit z lišek, recepty s liškami, ryze se smetanou, smetana houby ryze, smetanová polévka s liškami, houby lišky, žampiony bazalka recept, houby na kari, houby ryze recept, houby, smetana, kari, rýže na kari recept, ¨ryze smetana, houby kari, s liškami, recept na kari ryzi, smetanova rýže s s houbami, smazenice z kuratek kvetakovych

Suroviny:
rýže, smetana, houby lišky, koření kari, cibulka jarní, máslo, bazalka čerstvá, sůl, pepř bílý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu