Zelňačka podle "starýho" Habany
Výborná hustá zelňačka, která v tomto počasí zasytí a zahřeje. Je plná kysaného zelí, brambor, klobásky a koření a nakonec zjemněná zakysanou smetanou. Barvu získá díky červené paprice. Dobrou chuť.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 741 kJ / 2 089 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 103,20 g | 
| Tuky | 102,60 g | 
| Vláknina | 43,13 g | 
| Cholesterol | 457 mg | 
| Sodík | 9,24 g | 
| Sůl | 22,20 g | 
| Sacharidy | 170,93 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 30. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Zelňačka podle "starýho" Habany
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xw2V
Moje poznámka
					
				
Zelňačka podle "starýho" Habany
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xw2V
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 6 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 7 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							zelňačka recept, 
						
						
							recept zelňačka tradiční bílá, 
						
						
							domací poctivá zelńačka, 
						
						
							poctiva zelnacka, 
						
						
							zelnačka starého, 
						
						
							zelňačka, 
						
						
							recept zelňačka, 
						
						
							valašská zelňačka, 
						
						
							starého habany, 
						
						
							zelnacka albert, 
						
						
							zelňačka recepty, 
						
						
							tradiční zelňačka, 
						
						
							zelňačka s čabajkou, 
						
						
							poctivý zelnacka, 
						
						
							zelnačka labužník, 
						
						
							zelňačka podle, 
						
						
							zelna polevka starého habany, 
						
						
							papriková zelnačka, 
						
						
							zelnačka-recept, 
						
						
							polévka zelnice skleněnka
						
					
						Suroviny:
						
							zelí kysané, 
						
						
							klobása, 
						
						
							brambory, 
						
						
							cibule, 
						
						
							smetana zakysaná, 
						
						
							špek, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							paprika čerstvá červená, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							ocet
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (38)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
www.labuznik.cz/recept/zelnacka-staryho-habany-s-trhanou-klobasou/
(neregistrovaný/á) neotesanče…
…jen jako takový si můžete dovolit napsat že lžu!
Nelžu! Při svém LaHoSiPa si tento luxus nemohu dovolit. Je pro mě jednodušší nelhat a zatím mě ještě nikdo nenačapal „na hruškách“!
Pokud mi nevěříte, hoďte voko sem http://www.labuznik.cz/recept/zelnacka-staryho-hab... do komentářů 30.05.13 12:23 kde už pomalu před rokem jako bych věděl, že se ukáže nějaký jelimán vašeho ražení.
Pokud je vám mé slovo málo a stojí vám to vůbec za to, písněte si na LABUŽNÍKOVI správci a optejte se, zda Habana své recepty vymazal a zda oni je posléze (jako svůj majeteček) opět resuscitovali…
Omlouvat se mi nemusíte
Chtěl jsem TOP obohatit o ověřený recept, ale udělal jsem chybu.
Zelňaček je tu celá řada a některé jsou velmi podobné.
Než ale nechám rcp případně vymazat, rád bych si ujasnil, kde jsem, soudruh, udělal chybu.
Registrovaní a neregistrovaní kolegové kteří jste na rcp našli něco pozitivního…, děkuji vám
Registrovaní a neregistrovaní, kterým není leccos po chuti, dovolte:
Zpětně vidím chybu v tom, že jsem rcp nazval podle původního receptu. Zjednodušil jsem postup až tak, že by autorovi mohlo vadit jeho uvedení pod původním názvem.
Na druhou stranu, myslíte si, že bych nedokázal rcp překopat, že by ho ani vlastní otec mladýho Habany nepoznal? Tu bych něčeho ubral, tu něco přidal, vrazil bych tam třeba mrkvičku, kousek cerelu, jeden hřebíček, KL medu a aby se chuti opravdu, ale opravdu „propojily“, tak bych to dotáhl k dokonalosti kouskem čokolády, samozřejmě té nejvyšší kvality, aspoň 90%ní a zastříkl tequilou
Myslím, že se chovám seriozně (co se vkládání rcp týče, hihihi) když zdroj uvádím… dělal jsem to tak doposud a budu to dělat i nadále, protože necítím potřebu prsit se tu a pyšnit cizím peřím!
Tak co vám sakra vadíííííííí