Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hraběnčiny výborné řezy

Hraběnčiny řezy patří k nejlepším českým moučníkům. Nadýchaný sníh promění obyčejný jablečný koláč ve sváteční dezert – jako ze zámku. Vyzkoušejte ověřený recept. Řezy jsou báječné a připomenou vám dětství u babičky.

Hodnocení receptu je 4,7 (233×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

meya.z

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby odležení těsta

75 min (40 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 561 kJ /
4 197 kcal
Bílkoviny76,32 g
Tuky185,51 g
Vláknina27,60 g
Cholesterol 851 mg
Sodík 639 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy541,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mouky prosáté s kypřicím práškem do pečiva nasekáme tuk, přidáme žloutky a cukr a rychle zpracujeme těsto. Třetinu těsta vložíme do sáčku a odložíme přibližně na hodinu do mrazničky. Zbytek necháme uležet v chladničce. Krok 2: Jablka nastrouháme nahrubo. Krok 3: Z bílků ušleháme pevný sníh. Krok 4: Těsto rozválíme na nízký plech vyložený pečicím papírem (těsto je nízké a tenké), na něj naklademe nastrouhaná jablka, která posypeme skořicí, případně vanilkovým cukrem. Krok 5: Na jablka rozetřeme sníh z bílků a nahoru nastrouháme těsto z mrazničky. Krok 6: Plech vložíme do trouby a při 180 °C pečeme dozlatova, zhruba 35–40 minut. Tento čas je pouze orientační, je potřeba se řídit vlastní troubou.

Zveřejněno 26. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hraběnčiny výborné řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xo68

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hraběnčiny výborné řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xo68

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (105)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborná buchta

S těstem se dobře pracovalo.Jednoduchý a moc dobrý recept,určitě udělám znova😀

Dala jsem místo jablek švestky..pod švestky zbytek povidel.. na švestky makovou náplň..a pak klasický bílek a zbytek těsta a 👌👌👌👌

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Moc dobré,recept uložený na příště.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vyborny ,vydrzelo jeden den

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Jednoduché, rychlé a ke kávičce řezy potěšily :-) děkuji

Moc dobrý recept. Budu ráda, jestli řezy vydrží do večera 😃
Musela jsem je schovat, jinak by je děti snědly na posezení

Dělala jsem poprvé hraběnčiny řezy a podle tohohle receptu. Dala jsem více jablek. Byly super 👍 partner i syn pochválili. Akorát příště musím udělat na velký plech dvojí dávku, nebo použít menší a méně rozválet.

Tak a jev troubě <3
Na polovinu jsem dala jabka a pár vypeckovaných višní. Na druhou červený ribíz. Tak to dělávala babička. Jinak ostatní přesně podle receptu. Jsem zvědavá, jak dopadne. ;-)

Moc dobré řezy.<3:-K

Vynikající!!! <3 :yes: Píšu si. ;-)

Tématické fráze:
hraběnčiny řezy, hrabencin závin, hraběnčiny řezy recept, nejlepší hraběnčiny řezy, hraběnčin řez, hraběnčiny řezy s tvarohem, hraběnčiny řezy s jablky, výborné řezy, hraběnčiny řezy strouhane, hraběnčiny řezy top recepty, hraběnčin kolač, hraběnčiny řezy jednoduchý recept, hrabenčiny řezy tvaroh, recept na hraběnčiny řezy, hrabenčin strůdl, recept hraběnčiny řezy, výborné moučníky a řezy recepty, hrabenciny rezy z hladke mouky, výborné a jednoduché řezy, hraběnčin moučník

Suroviny:
mouka hladká, tuk hera, žloutek, cukr moučkový, kypřící prášek do pečiva, jablko, cukr vanilkový, cukr krupice, skořice mletá, bílek

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu