Carpaccio z pečené červené řepy
Využijte sezónu červené řepy a připravte si z ní carpaccio. Pečená řepa ochotně přijímá rozmanité chutě koření. Doplněná sýrem, karamelizovanou cibulí a zálivkou, je luxusním předkrmem nebo úžasnou bezmasou večeří.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 868 kJ / 1 163 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,12 g |
| Tuky | 63,18 g |
| Vláknina | 17,77 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 2,04 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 123,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravíme řepu. Pod tekoucí vodou ji řádně očistíme kartáčem, neloupeme, ale osušíme. Na dostatečně velký kus alobalu nasypeme sůl a položíme řepu. Přidáme napůl rozkrojenou palici česneku. Zakápneme olejem a octem, opepříme a alobal pevně uzavřeme.
Krok 2: Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C (horkovzduch) a pečeme zhruba 1 hodinu. Upečenou řepu ihned propícháme, aby pára vyšla ven, oloupeme ji a necháme zcela vychladnout.
Krok 3: Připravíme karamelizovanou cibuli. Na pánvi rozehřejeme olej a přihodíme na osminky nakrájenou oloupanou cibuli. Orestujeme dosklovita, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat.
Krok 4: Když cibule začne karamelově vonět, trochu ji osolíme a přidáme ocet. Prohodíme na pánvi a ocet necháme odpařit.
Krok 5: Všechny suroviny na zálivku prošleháme.
Krok 6: Řepu nakrájíme na tenké plátky, naskládáme ji dokola na talíř, poklademe rukolou, fetou (balkánským sýrem) a doprostřed talíře umístíme karamelizovanou cibuli. Celé carpaccio přelijeme zálivkou, můžeme dosolit, eventuálně opepřit barevným čerstvě drceným pepřem.
Zveřejněno 22. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Carpaccio z pečené červené řepy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGG3
Moje poznámka
Carpaccio z pečené červené řepy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGG3
Nejnovější recepty
Jemné marokánky
Přidáno před 1 hodinou
Mandlové laskonky
Přidáno před 2 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 7 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 8 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 3 minutami
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 21 minutami
Bůčkový nářez
Stanas před 39 minutami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 2 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 2 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 2 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 2 hodinami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 2 hodinami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 3 hodinami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 3 hodinami
Tématické fráze:
carpaccio z červené řepy,
carpaccio z řepy,
červená řepa pečená v alobalu,
carpaccio,
červená řepa recepty,
řepa pečená v alobalu,
carpacio z červené řepy,
pečená červená řepa,
pečená řepa v troubě,
červená řepa carpaccio,
carpaco z cervene repy,
pečená červená řepa v alobalu,
červená řepa pečena v troubě,
carpaccio z cervene repy recept,
karpaco z červené řepy,
recept na carpaccio z červené řepy,
peceni cervene repy,
červená řepa pečená,
červená řepa recepty carpacio,
recept na pečenou červenou řepu
Suroviny:
řepa červená,
česnek,
sůl hrubozrnná,
olej olivový,
ocet balsamiko,
pepř barevný mletý,
tymián,
med tekutý,
limetka,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový,
cibule červená,
sůl,
cukr krupice,
ocet balsamiko,
sýr feta,
rukola
Komentáře (80)