Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta po uhersku

Vepřová kýta se hodí na řízky, ale můžeme ji také upéct, třeba po uhersku. Příprava sice zabere více času, ale výsledek bude stát za to. Plátky křehkého šťavnatého masa, pečeného se zeleninou a kořením, zachutnají i náročnějším strávníkům.

Hodnocení receptu je 4,9 (64×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Středně náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 90 min

130 min (40 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 323 kJ /
1 033 kcal
Bílkoviny10,25 g
Tuky85,03 g
Vláknina12,48 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,70 g
Sůl4,20 g
Sacharidy51,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas předehřejeme troubu na 180 °C. Krok 2: Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme červenou paprikou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. Krok 3: Rajčata a brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 4: Slaninu opečeme na sádle, přidáme cibuli, nastrouhanou kořenovou zeleninu a krátce orestujeme. Krok 5: Poté vložíme maso, oloupaná rajčata a plátky brambor. Přidáme nové koření a cukr. Podlijeme vývarem, přidáme snítku rozmarýnu a pod poklicí pečeme v troubě při 180 °C přibližně 70 minut. Krok 6: Během pečení maso poléváme a podléváme tak, abychom měli dostatek šťávy. Krok 7: Nakonec můžeme šťávu zahustit moukou rozkvedlanou v malém množství studené vody a krátce ji provařit. Krok 8: Podáváme s různými druhy knedlíků nebo s kuskusem.

TIP: Top 7: Knedlíky jako příloha

Zveřejněno 30. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřová kýta po uhersku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jB15

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřová kýta po uhersku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jB15

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Skvělý recept! Já oceňuji tu spoustu zeleniny, muž si pochvaluje měkkoučké maso. A zahušťování vůbec nebylo potřeba.

Proč je pečení označený jako náročný

Trošku jsme si tam něco změnil podle sebe ale recept úplně výborný

:-)<3:yes::yes: Recept i foto se mi líbí :-K

moc nám chutnalo, můj chlap taky nemusí moc zeleniny v této podobě, ale talíř byl prázdný :-)

Super recept, dnes vyzkoušeno, sica jsem místo rajčet dala domácí lečo a k vepřovému jsem jsem přidala králíčí zadní stehno. Jsme ve stavu - už to ani Pinďa nežere-, ale takto připravené úplně super!!!<3:-):-*

Dobrota, zařadím do našeho "repertoáru":-):yes:

Výborné, moc mi chutnalo. Příteli moc ne, ale nevěděl proč. Nezahušťovala jsem, ani nedávala žádnou další přílohu, zelenina s brambory stačila. :yes::yes:<3<3

Výborné - ale nezahušťovala jsem ničím a místo rajčat jsem dala rajský protlak. Přílohou byly brambory.:yes:

prosciuto 25. 11. 2016 10:26
Ak sú tam už zemiaky, načo ešte knedlík alebo couscous?
Ja osobne som za halušky, tak typické pre maďarskú a uhorskú
(Maďarsko a Slovensko) kuchyňu, ale bez zemiakov.

vsichni to tu chvali,zitra zkusim.Uz ted jsem dala hodnoceni

Dobré,moc chutnalo,dělala jsem z rýží a nejvíc by se nám to líbilo z novýma brambůrkama :yes:

Tématické fráze:
vepřová kýta recepty, vepřová kýta, výborné recepty z vepřové kýty, recepty z vepřové kýty, vepřové plátky z kýty, vepřová kýta recept, vepřová kýta plátky recepty, veprova kyta platky, vepřová kýta recepty pro začátečníky, maso po uhersku, vepřové maso po uhersku, vepřový plátek po uhersku, vepřové plátky z kýty recept, vepřová pečeně po uhersku, vepřová kýta plátky recept, plátky z vepřové kýty, uherská vepřová pečeně, recept na vepřovou kýtu, vepřová kyta.recept, recept z veprove kyty

Suroviny:
kýta vepřová, slanina anglická, rajče, brambory, mrkev, cibule, petržel, celer, paprika sušená sladká, koření nové koření, cukr třtinový, rozmarýn, mouka hladká, pepř mletý, sůl, vývar masový, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu